Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Kadir KENAR

Kadir KENAR


ORTAK AKIL'DA BULUŞTUK DİYELİM..

26 Aralık 2016 - 14:47

ORTAK AKIL’da buluştuk diyelim..

Çanakkalemiz için ortak bir akıl, ortak bir dil üretmemiz gerekiyor. İşte bu akıl ve dil üzerinden konuşursak, bu memleketin sahibi olmaya devam ederiz. Onun için de buradayız. Kendime de size de hoş geldiniz diyorum.

 

Sosyal medyanın cilveleri!

Bu sosyal medya var ya sosyal medya, insanları o kadar sosyal yapıyor ki! Çoğunlukla ‘Çilveleşmek’ egemen ama, bazen hartlama zırtlama hoplamalarda oluveriyor. İşte bu sosyal medya öyle bir mecra ki,  “Bir deli kuyuya bir taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış” tarzı tartışmalar da bir anda parlayıveriyor. Tivittir fesbuk gibi mecralarda bir şeyler yazmak ya da paylaşmak, suya yazı yazmaya benzemiyor çünkü. İşte geçen hafta CHP’de yaşanan olay da bunu açıkça gösterdi. 40 yıllık CHP’li eski bir milletvekili olan Ahmet Küçük genel başkanını eleştirince, olanlar oldu. Daha dün CHP’ye giren ama bir anda Belediyede ‘Siyasi Başkan Yardımcılığı’ koltuğuna oturan Rebie Ünivar, eski vekiline ‘Sayın Üyem’ hııı sen ne diyorsun öyle! Genel Başkanımıza laff atılır mı! Bre bre deyiverdi. Haliyle ortalık karıştı. Hatta Ahmet Küçük için parti disiplin kuruluna müracaat bile oldu ki, bence de bu biraz abartılı oldu. Hani yakışmadı falan değil. Olmadı yani. Yine eski vekillerden İsmail Özay’ın dediği gibi, ‘Gül geç Ahmet Küçük’ demek isterdik, ama olmadı.

Biga güzel gidiyor.

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık bir basın toplantısı yaparak 2016 yılında yaptıklarını ve gelecekte yapacaklarını anlattı. Toplantıya gitme imkanım olmadı ama basından güzelce takip ettim. İnceledim. Işık’ın göreve geldiğinden bu yana yaptıklarını biliyoruz. Hepsi de güzel şeyler. Hızla büyüyen Biga’yı geleceğe hazırlıyor. Alt yapı sorunları gideriliyor. Çağımızın vebası ulaşım, park yeri ve trafik sorununa “yayalara öncelik veren” doğru bir tercihle Biga güzel bir kent oldu. Sağlıklı bir yapıya doğru ilerliyor. Bu aşamadan sonra, kentin kültür sanat ve dinlence alanlarıyla beslenmesi de çok önemli. Ve görüyoruz ki, Başkan Işık’ın hedefinde de bunlar var. Aferin başkana diyelim. Çalışmaya devan etsin.

Tünelin ucu görünmüş!

Ak parti iktidarının en güzel yaptığı işlerden birisi yollar köprüler ve tüneller. 14 yıl boyunca sayısız işler yapıldı. Biz Çanakkale olarak biraz geç nasiplendik ama olsun. İşte Ayvacık ile Küçükkuyu’yu bağlayacak tünellerde bitmek üzereymiş. Tünelin ucu görülmüşse iş bitmiş sayılır. Yıllardır sürücülerin dert yandığı Küçükkuyu rampalarıda tarihe karışmış olacak. Ama nostalji yapmak isteyenler için de korunacak. Bu da güzel.

Dertli tasalı acılar dolu haftaların ardından, ülkemize güzel bakmaya devam edelim.    

YORUMLAR

  • 0 Yorum