Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Kadir KENAR

Kadir KENAR


DOKTORLARI ÇANAKKALE'DEN KAÇIRMAYIN!

09 Kasım 2021 - 12:51

Çanakkale sağlık sektöründü uzun yıllardır yaşadığımız bir sorun var. Sağlık camiası içinde çok iyi bilinmesine rağmen, kimsenin de pek sesi çıkmıyor bu sorun karşısında. Sadece dedikodu mahiyetinde konuşulup unutuluyor. Bu sorunun özeti şu; `Çanakkale`de görev yapan başarılı doktorlar belli bir süre sonra burayı terk edip gidiyor`
 Bu sorunun birden fazla sebebi var. Fiziki olarak hayata geçirilen yeni Devlet Hastanesi ve Araştırma Uygulama Hastane`ndeki teknik yetersizlikler bu sorunun ilk parçası olarak karşımıza çıkıyor. Binalarımız yeni ama, doktorların ihtiyaç duyduğu bir çok şey eksik. Mesela bir ameliyat yapılacak, doktor diyor ki, "Ben burada bu ameliyatı yapamam. İstanbul, İzmir, Bursa`yı tercih edebilirsiniz" Doktor üzgün. Çaresiz. Teşhisini koyduğu hastasını göndermek zorunda. Hasta şaşkın! Bizzat yaşadım anı çünkü. Bu olayı defalarca yaşayan bir doktor düşünün! Burada çalışmaya devam etmek istermisiz karar verin. Günde beş bine yakın insanın hastanelere akın ettiği ilimizin iktidar vekilleri, yeni doktor atamaları yaptırmak için Sağlık Bakanlığına ricacı olurken, bir yandan da doktor kaybediyoruz.
 Bu soruna bir de çok can sıkıcı bir şey ekleniyor. Eski il sağlık müdürü döneminde yaşanan mobingler hala devam edebiliyor. Hastanelerimizi yerleşen klikler bunun baş sebebi. Sözde Çanakkaleli bazı kişi ya da kişiler kendilerine biat edilmesini istiyor. Onlar ne derse o olsun istiyor. Üç kuruşluk menfaat için, insanları dışlayan, çalışkan, temiz insanlarda moral bırakmayan bu yapıları yıkmak gerekiyor. Ben buradan vatandaş adına uyarmak istiyorum. Yapmayın, yaptırmayın. Hastanelerimizin yeni yönetimlerini de uyarmak istiyorum. Böyle kliklere teslim olmayın. Bizler sizin arkanızda dururuz, yeter ki siz işinizi yapın.
 Evet aslında çok ayrıntılı bir şekilde işlerim bu konuyu ama, şimdilik bu kadarıyla kalayım. Buraya eşinin ya da çocuğunun yanında olmak için gelen doktorlar var. Çanakkale`yi çok severek gelen doktorlar var. Gerçekten iyi yetişmiş bu insanlar burada severek çalışmalı. Üç gün sonra terk edip gitmemeli. Buna sebep olanlar da göbeğini kaşıya kaşıya gezmemeli. Şimdilik virgüm diyeyim.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum