Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Kadir KENAR

Kadir KENAR


DEVE GÜREŞLERİNİ ÇOK ÖZLEMİŞİZ BEYA!

05 Mart 2022 - 11:47

Çocukluğumuzda gazete görmemişken, televizyon zaten yokken ilk deve görüşümü hiç unutamam. Salına salına köyümüzün içinden geçişini. Arkadaşlarımla devenin arkasından gidişini. Ve en önemlisi de, devenin ayak izine kafamızı sürtersek saçlarımızın gür çıkacağı lafından sonraki hallerimizi. O zamanlar asfaltta olmadığı için ne kadar şanslıymışız meğer. Devenin ayak bastığı toz toprakla kafamızı yıkamıştık! Sonra biraz daha büyüyünce su olmadığı zaman temiz bir toprağa ellerimizi sürerek teyemmüm abdestinin de alındığını öğrenince, inancımız bir kat daha artmıştı. Hala kafamda saç dökülmesi yok, bilimsel kanıtı da ortada. Gülmeyin öyle kıkır kıkır!.
 Bir önceki hafta Ezine deve güreşlerine gidememiştim. Ama geçen hafta Bayramiç deve güreşlerinde yerimizi aldık. Bayramiç`in eski belediye başkanlarından merhum Ahmet Somalı Arenasında, 80 çift devenin güreşlerini izledik. Akdeniz`den Ege`ye, Marmara`ya. 160 deve. Dile kolay, az bir rakam değil. Cazgırıyla, saha hakemleri ve saha görevlileriyle devasa bir organizasyon. Tribünler ağzına kadar dolmuş, taşmış. Bir bayram yeri. Herkes neşeli. Mangallar öğleni bulmadan yanmış. Kokular etrafı sarmış ki, güreşlerin olmazsa olmazı. Tadı tuzu lezzeti. Eh birazcık da çakırkeyiflik de olsun.
 Emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Çiçeği burnunda bir ekip olan Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun ve yardımcıları sevgili Ahmet ile Ferdi`ye en büyük alkış. Belediyeciliğin bir ekip işi olduğunu göstermeleri yanında, sevgi ve saygıyla birbirlerine bağlılıklarını da görünce aferin demekten kendimi alamadım.
 Bu Pazar Ayvacık güreşleri var. Ardından Çanakkale ve Kepez. Baharı deve güreşleriyle karşılayacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.
Kazasız belasız inşallah.
 Her belediye kendi televizyonunu kuruyor.
Farkında mısınız bilmiyorum. Artık belediyeler kendi televizyonlarını kuruyor. Youtube`de bir kanal alıyorlar kafi. Haberlerini, duyurularını, etkinliklerini.. Ne varsa hemşehrileri ile paylaşıyorlar. İletişimin pik yaptığı bu çağa uygun bir şey. Yalnız bir şeye dikkat çekmek istiyorum. Basın ve Halkla İlişkiler Birimi bir çok belediyede yok gibi. Bu iş bir yayıncılık faaliyeti olduğu için, şakası olmaz. Dikkat etmeleri lazım. Yereldeki gazeteci arkadaşlardan yardım alınabilir. O zaman hadi kolay gelsin, iyi yayınlar diyelim.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum