Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Kadir KENAR

Kadir KENAR


EVİN YOLUNU UNUTANLARA TEŞEKKÜR!

14 Şubat 2022 - 13:37

Çok şükür ki, zorlu kış şartlarını kazasız belasız atlattık. Soğuklarla beraber gelen; yağmur, kar, fırtına.. Kapanan yollar, taşan dereler.. Taşmasına ramak galan göletler.. Hepsi de 20 gün gibi kısa bir aralıkta geldi geçti. Türkiye`nin birçok ili sınıfta kalırken, Çanakkale yıldızlı pekiyi ile çıktı kara kıştan!
Geldi geçti tabi ama, kolay da olmadı. `Sıcak evinin yolunu unutan` çalışanlarımız sayesinde oldu. Ve gerçekten takdirle takip ettiğimiz Sayın Vali İlhami Aktaş, bu zor günlerde evinin yolunu unutanların başında geldi. Kiriz alanlarını, sahada çalışanları motive etti. Kriz masalarının saatlerce süren toplantılarına alışık bir aileyiz biz. Normal insanların mesaisi bellidir, ama yöneticilik bambaşka bir sorumluluk getirir. Her şeyin yolunda gitmesinin mutluluğu da başka bir tat verir.
Diyeceğim o ki, Çanakkale olarak son valimiz İlhami Aktaş`tan memnunuz. `Gelen gideni aratır!` atasözünü yaşadığımız yılları da unutturdu bize. Mutlu bir Çanakkale olduk. Bürokraside uyumlu bir Çanakkale olduk. Kaprissiz, çalışkan, verimli bir zaman dilimine girdik. Daha ne isteyelim.
SAĞLIKTA TAŞLAR YERİNE OTURUYOR..
Sağlık çalışanları bu hafta bir günlük grev kararını uyguladılar. Merkezi hükümete seslerini duyurmaya çalıştılar. Gerçekten zor şartlarda görev yapan sağlık çalışanlarının ücret adaletsizliği olan isyanlarını anlayabiliyoruz. Sağlık bakanlığı da anlıyor, onu da biliyoruz! Ama, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı pek çok şeyi ertelememize neden oluyor.
Bu arada Çanakkale sağlık alanında ardı ardına gelen yönetim değişiklikleri ile rahatlamış oldu. Genç ve çalışkan yöneticileri tercih eden bir yapı oluştu. Gördüğüm kadarıyla eski, sıkıntılı günler de unutulmaya başlandı. Çanakkale`de yaşamayı seven, ama iş yerinde huzur bulamadığı için buradan kaçan onlarca doktor oldu. Hala aklıma geldikçe canım sıkılıyor. Bir daha yaşanmaması için de, herkese büyük sorumluluk düşüyor. Modern tıbbın bize sunduğu kolaylıkları, Çanakkale`nin de kazanması da bizi mutlu ediyor. Doğduğumuz, doyduğumuz yerde, sağlığımızın da güvence altında olması güzel. Ulaşılabilir olması çok büyük rahatlık. Bölge hastanesi konumundaki Devlet Hastanemiz de, ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama hastanemizde büyük bir yükün altında. Bunun farkındayız.
Sağlık çalışanlarımızın top yekûn olarak hak ettikleri ne varsa, hepsini almalarını istiyoruz.
HALK BAHÇESİNE UĞRAYIN!
Sevgili olan insanların, `sevgililer günü!` diye bir günü kutlamaya ihtiyacı olmaz. Ama, kapitalist sisteme para harcatmak için böyle günler icat etmeyi çok sever. Tabi herkes hediye almayı da sever. Sonuçta bu günlerde böyle kutlanır gider.
Bakın bu sene Çanakkale Bahçesinde çok güzel bir manzara var. El emeklerini, sanatlarını ortaya koyan iki derneğimiz ürünlerini sergiliyor. Hediyelik eşya mı dersiniz, ne derseniz var. Bence bir uğrayın. Sanata ve sanatçıya, bu işe emek ve gönül veren insanlarımıza da sahip çıkmış oluruz. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum