Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Ülgür GÖKHAN

Ülgür GÖKHAN


HAYIRLI OLSUN

03 Şubat 2017 - 15:47

HAYIRLI OLSUN

 

Çanakkale Tv internet sitesi,  yeni içeriği köşe yazarları ile kentimizin pek çok değişik alanında hizmet eden kişilerine yazarlık yapma fırsatı sunuyor. Öncelikle bu yenilik ve şahsıma da ayırdıkları köşe için çok teşekkür eder, hayırlı olmasını dilerim. Farklı görüş ve bakış açılarına, farklı meslek gruplarına sahip kişilerin, düşüncelerini ve çalıştıkları alanlarla ilgili durumları aktarmaları adına, demokrasi kültürü adına çok isabetli bulduğum bu yeniliğin kentimize hayırlı olmasını temenni ederek yazıma başlamak isterim.

2002 yılından bu yana sürdürdüğüm Çanakkale Belediye Başkanlığı görevim nedeniyle öncelikle yazılarımın konusunu kent ve belediye hizmetleri oluşturacaktır. Tabii yeri geldiğinde ülke ve dünya gündemine dair de düşüncelerimi sizlerle bu yolla paylaşmaktan mutluluk duyacağım.

Doğumdan ölüme, bebekten yaşlıya, kadından erkeğe, berberden matbaacıya, doktordan çiftçiye, topraktan suya, kediye kuşa hepimizi ve yaşadığımız her alanı, her yönü ile kapsayan bir ifade yerel yönetim.

Yerel yönetimler; yurttaşın kenti ve kendi adına alınacak kararlara dâhil olma, hesap sorma, yönetime ortak olma, eşitlik, özgürlük ve adalet nezdinde kendi kendisini yönetmesine olanak veren bir sistemdir.

Barışın Kenti Çanakkale'mizde de yerel yönetim anlayışımızı halk ile bütünleşen, gücünü halktan alan, halka danışan bir felsefe üzerine kurguluyor ve çalışmalarımızı bu anlayış çerçevesinde sürdürmeye gayret ediyoruz. 

Kenti başarıyla temsil etmeyi, kentin kaynaklarını doğru ve yerinde kullanmayı, herkese eşit koşullarda, kardeşçe, huzurla, barış içinde konforlu, mutlu bir yaşam sağlamayı hedef edinerek kentsel yaşamın her alanında öncü ve kaliteli hizmetler üretme adına çalışıyoruz.

Yerel yönetim anlayışımızı; insan odaklı, katılımcı, değişim ve yeniliklere açık, sürdürülebilir kentsel gelişimi sağlayan, kentleşme sürecinde sosyal ve ekonomik kalkınmayı destekleyen temeller üzerinde yükseltmeye çalışıyoruz. Çanakkale’de aksi zaten mümkün değil. Zira sosyal demokrasinin temel unsurlarını talep eden, soran sorgulayan, sonuçları izleyen ve değerlendiren bir yapıya sahiptir Çanakkaleliler…

Yola ilk çıktığımda bir söz vermiştim: “Beraber Yöneteceğiz” diye. Çünkü yerel yönetim kent ve kentliye ait kaynak ve değerleri kullanır, yaşatır. Hep söylediğim gibi belediye başkanı da bu durumda emanetin koruyucusu ve sahip çıkanıdır.

Kentin kendisini oluşturan insan faktörüne, insanın her dil, din, ırk, kültür ve cinsiyetine karşı ayrımsız, amasız Çanakkale'yi, Çanakkale’de yaşayan herkesle birlikte yönetmeyi hedefliyoruz. Sürekli dile getirdiğimiz bir hedef bu. Çünkü bu bir kültür meselesi, kent ve kentli olabilme meselesidir. O yüzden sürekli gelişen, o yüzden sürekli yükselen bir ivme ile devam eden bir hedeftir. Çok kültürlü geçmişinin mirasıyla, çağdaş ve aydın görüşlü insanlardan oluşan Çanakkale halkı için zaten başka türlüsü de mümkün değildir. Çanakkale halkı demokrasiyi salt seçimlerde gidip oy kullanmak olarak algılamaz, bunu kabul de etmez. Kendisini temsil etmesi için seçtiği kişileri, verilen sözleri, yapılan ve yapılmayan yatırımları takip eder, gerekirse teşekkür eder, gerekirse hesap sorar.

Çanakkale halkı tarafından, Belediye Başkanı seçildiğim ilk günden beri,  ben belediyeyim hizmet ediyorum, en iyisini ben bilirim, siz gerisine karışmayın demedim, diyemem. Çünkü kent demek, insanların özgür ve eşit koşullarda kardeşçe, dayanışma içinde yaşaması demektir. Yollar, köprüler, kanalizasyonlar, binalar yapılır elbet, bu işler belediyeciliğin hiç bitmeyen, yenilenen görevleridir. Ama asıl olan bu hizmetleri kullanacak insanın yaşamına değer katmak, kendisini özel ve önemli hissettirmektir. Bu noktada biliyorum ki sosyal demokrasinin evrensel değerleri olan, özgürlük, eşitlik ve dayanışma ilkeleri, böylesi zengin değerlere sahip Çanakkale'mizin özgür, hakkaniyetli, dayanışmacı, çağdaş, modern sahipleri kentlileriyle omuz omuza yükselecektir.

Birlikte yaşamaktan keyif aldığımız, eleştirirken birbirimize değer kattığımız, bir mozaik değil bir alaşım olarak kültürümüzü yoğurduğumuz Çanakkale’ de yaşamanın neden özenildiğini bir sonraki yazımda paylaşmak üzere sağlıcakla kalın.

 

Sevgi ve Saygılarımla

 

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı

YORUMLAR

  • 0 Yorum