Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Kadir KENAR

Kadir KENAR


SESLERİNİ DUYURDUKLARIM!

23 Kasım 2021 - 14:34

İtiraf etmek zorundayım ki, son zamanlarda yazı yazmak istemiyorum. İçimden gelmiyor. Bu sadece kafa işi değil, aynı zamanda gönül işi. Ama çok şükür, konuşma konusunda henüz takaatim mevcut. Her hafta en az iki konukla radyo programlarıma devam ediyorum. İşte bugün son bir ayda kimlerle konuşmuşum, ne söylemişler şöyle kısa bir özetini vereyim sizlere. Radoyu takip eden kişi azdır. En azından buradan da konukların seslerini duyurmuş oluruz.
 GİRAY ERGÜN; BİGA ZİRAAT ODASI BAŞKANI
Biga tarımının ana kalemlerinden birisi olan çeltikçilerin içine düştüğü zor durumu anlattı. Geçen yıl altı bin liraya sattıkları bir ton çeltiğin, bu yıl dörtbin beş yüz liraya gittiğini. Böyle bir durum karşısında ne yapacaklarını şaşırdıklarını özetledi. Çeltikçilerin içler acısı haline dertlendik.
 İSMAİL KAYA; ÇANAKKALE ZİRAAT ODASI BAŞKANI
Aynı proğramda İsmail Kaya`da, çiftçinin üretemez duruma sürüklendiğini anlattı. Tarımdaki girdi maliyetlerinin yükselmesi, özellikle gübre fiyatlarının astronomik rakamları bulması çifitçinin sorunu. Ama, ürününde bu yükselmeyi göremiyor. Neredeyse emeğini bile karşılamıyor sattıkları. Eğer bu sene tarlalar boş kalırsa da kimse şaşırmasın dedik.
 ŞADAN DOĞAN; BİGA TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI VE OSB YÜRÜTME KURULU BAŞKANI
Moralimizin bozuk olduğu haftanın ardından, Şadan Doğan`la biraz toparladık. Türkiye`nin hızla gelişen merkezlerinden birisi olan Biga`nın mevcut durumu güzel. Yeni projeler var. İkinci OSB yolda. Gıda OSB yolda. Liman çalışmaları, demiryolu projeleri tartışılıyor. Yeterki ekonomik ve siyasi istikrar olsun. Biga`nın önüne kimse geçemez dedik. Umutlu bir proğram oldu.
 BAHADIR YASA; GASTROKALE DERNEĞİ BAŞKANI
Araya hayata dair bir şey katayım dedim. Yeni kurulan Gastrokale derneğini tanıdık. Yemek kültürüne önemli katkılar sunacak bir dernek olduğunu anladık. Unutulan, unuttulan yemeklerimizin yeniden yaşamımıza girmesinin önemini anlattık. Son zamanlarda en aranılan meslek olan aşçılığın gelişmesi gerektiğini söyledik. Ekmek arası tembelliğinin gençlerimizi mafettiğini de belirttik.
 FUAT EGE; 18 MART DEVECİLER DERNEĞİ BAŞKANI
Yine yaşamın sadece yemek içmek olmadığını, sosyal hayatımızın da olması gerektiğini düşünerek Fuat Ege`yle deveciliği ve deve güreşlerini konuştuk. Akedeniz`in, Ege`nin ve Marmara`nın ata kültürünün ne alemde olduğunu, devecilik sevdasının ne olduğunu anlattık. Havut giyderme törenlerinin başladığı haftada ilgi çekici oldu. Kış aylarının bir seronomisi olan deve güreşlerinin ne zaman yapılacağını duyurduk.
 İSMAİL GÜRSES; ÇANAKKALE İL GENEL MECLİSİ VE KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ ÜYESİ
Meclisin çalışkan üyelerinden birisi olan İsmail Gürses`in sevincine ortak olduk. Üç yıl önce Çanakkale Beş Yıllık Kalkınma Planına sunduğu üç teklifin; Çanakkale`ye serbest ticaret bölgesinin kurulması. Gümrük açılması ve köylerin mücavir alanlarının büyütülmesi kararlarınn, merkesi hükümet tarafından da yasalaştırıldığını anlattık. Olması gerekenlerin, aklın yolunun bir olduğunun ne kadar önemli olduğunu konuştuk.
 MEVLÜT ORUCOĞLU; GEYİKLİ BELEDİYE BAŞKANI
Son dönemde göreve gelen Belediye Başkanları içinde en heyecanlı, en çalışkan başkanlardan birisi olan Mevlüt Orucoğlu`nun da sesini duyurduk. Beldesine doğalgaz gelmesi için yaptığı çalışmaların sona geldiğini ve törenle ilk kazmanın vurulduğunu anlattı. Turizmin parlayan yıldızlarından birisi olan Geyikli için doğalgaz gerçekten çok önemli bir yatırım oldu. Tebrik ettik.
 İşte bir ayda Kampüs fm`de bunları konuştuk. Sesimizi duyanlara gönlümüzü açtık. Kendinize iyi bakın dedik. Buradan da size aynı duygularla sesleniyorum. Kendinize iyi bakın. Havalar soğudu üşütmeyin. Şapkasız çıkmayın!
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum