Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Aşkın DEĞİRMENCİ

Aşkın DEĞİRMENCİ


BİRLİK

16 Ocak 2017 - 10:18

Büyük dert musallat olmuş can-a

            Canan- ı mı bırakalım sonraya?

            Sonraya dediğin, değil ki sadece bir Canan

            Koskoca bir Vatan.

 

            Kalem elden düşse de, ruhumuzdan kelimeler düşmüyor. Nasıl düşsün Vatan müsaade etmiyor. Öyle olsaydı Hasanlar, Uğurlar, Metinler, Abdiler ve daha niceleri hala da hayatta olurdu. Fakat değiller öyleyse yazacağız arkadaş. Doğrusu da bu.

            Saadettin abi saolsun davet etti. Bir köşe yaz dedi, güzel insana hayır mı derim elimizden geldiğince severek yazarız.

Tabi sadece o mu canım, azıcık da özledik hani.

            Sevgili dostlar. Yangın yeri memleket. Ölüm artık herkesin. Oysa eskiden bazılarınındı. Yaban ellerin günde onlarca kişisinin ölüm haberleri, alt yazıcık kadar üzerdi bizi. Ortadoğu’nun aşina olduğumuz o bizim olmayan ölüm haberleri. Oysa bugün komşumuz ölüyor, arkadaşımız ve hatta akrabamız. O kadar yaklaştı yani ölüm. Bizden birileri ölüyor artık dostlar ve başkaları da o altyazıları okuyor.

            Yanlışlar demeti attı bizi bu ateşe. Ben değil en yüksek dilden ifade etti hükümet. Politikamız baştan ayağa yanlış imiş. Yani en kısa tabiri ile “Pardon” . Pardon da işte sonrası… Orası feci.

Vallahide birlik olma zamanı. Azıcık birlik olalım. Mesela her şeyi iki ay durduralım. Muhteşem yetkili birlik olma bakanlığı kuralım. Bakanlığın içinde her partiden ,STK’dan temsilci olsun. Bırak ekonomiyi falan, hele başkanlığı onu en önce bırak zaten. Birlik olma Bakanlığı çalışsın sadece. İnsanlar acılarında birleşsin, mutluluklarında birleşsin, sevdalarında birleşsin bakın o zaman nefret kalıyor mu geriye?

Benim yazdığım hayal. Evet… Komik de biraz. O na da evet… Peki ya milli mutabakat hükümeti kuralım teklifi? Yahu bizim birlik olma bakanlığının janjanlı ismi işte, aynısı be birader. Söyleyenler de kelli felli, teee TROİA’zamanından beri siyaset yapan babalar ve biliyor musunuz bu sefer doğruyu da söylüyorlar. Milli Mutabakat şart arkadaş. Başka da bir şey lazım değil.

Yoksa gördüğüm şudur ki  dün yarından daha iyi, yarın ise yarından sonradan…

YORUMLAR

  • 0 Yorum