Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Kadir KENAR

Kadir KENAR


İPEK HALININ ALTINDAKİLER VE ÜSTÜNDEKİLER!

18 Ekim 2021 - 14:06

Bir haftalık bir aramız oldu kusura bakmayın. Bana müsaade de diyemeden yok olunca, endişe edenler olmuş. Sağ olsunlar, iyiyiz. Keyfi olarak yazıdan uzak durmak gibi yaşam beni mutsuz eder. Gazeteciliğimizin en verimli zamanında susmak bana göre değil. Çünkü, bu kentin hafızasıyız.
Biliyorsunuz; halı, kilim, yolluk böyle ucuzlamadan önce bambaşka şeyler vardı. Mesela hasır vardı. Kilimin ya da halının altına yazılırdı. Soğuğu az geçirsin diye. Yine eski giymediğimiz çullarımızı da makasla ince ince doğrar yolluk yapardık. Yenice civarında CACALA denirdi bu yolluklara. Çok severdim ben. Renkli renkli cacala yollukları. Geçmişin üzerinde yolculuk gibi gelirdi bana. Gördüğünüz gibi bir haftalık ayrılık beni ne kadar etkilemiş! Bir türlü esas konulara gelemiyorum. Nostalji nostalji..
PEK YAKIŞIYORLARMIŞ; UNUTMUŞUZ, VEKİLLE BAŞKAN..
Madem nostalji dedik, devam edelim. Fark etmişsinizdir, uzun zamandır araları azıcık limoni olan CHP Milletvekili Muharrem Erkek ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`dan mutlu kareler gelmeye başladı. Açılışlar, toplantılar, ziyaretler ardı ardına geliyor. Başlıkta dedik ya, `ipek halının üstündekiler` diye. Valla aynen öyle görüntüler ve de duruşlar. Yüzler gülüyor. Tabi CHP`ye oy veren vatandaşlar da bu durumdan memnun sanırım. Ama, başka bir cenah da `ne oluyor ya! Hani bunlar küstü!` diye kara kara düşünmüyor da değil sanki. İpek halının altında kalmak mı bu acaba!
Neyse bu konudaki yazımı bende başarısız buldum. Boş verin, bir MANZARA koymuş olalım ekrana.
BU İŞİN BİR MAKETİ YAPILMAMIŞ MI ACABA..
Manzara demişken de, ASSOS konusuna bir göz atalım. Konu geçen haftalarda bir alevlendi. Yandı bitti kül oldu. Sağ olsun, valilik de her şey yolunda dedi. Konuyu halının altına süpürüverdi. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu`da hem cesur ve de kibarca, "yapmayın arkadaşlar turizm markamıza zarar veriyorsunuz!" deyip, halının üstünde bir yürüyüş yaptı. Yalnız o anlı şanlı turizm derneklerimizden hiç ses çıkmadı yine. Turizmin bileşenleri, bölüşenleri nedense bu konulara hiç girmiyor. Oteller dolsun yeter diyorlar galiba.
Ama benim merak ettiğim bir şey var. Projeli her işin bir maketi, görseli olur. Etiketi olur. Tabelası olur. Hani bunları bir görsek. Kamuoyu rahatlasa. Mesela iş bittiğinde böyle bir manzara çıkacak karşımıza dense. Antik limanın üzerine çıkıp, tepeciğe doğru baktığımızda ne göreceğiz?
YILIN DÜĞÜNÜNDEN SONRA Kİ FISILTILAR!..
Geçen hafta bir fısıltı çalındı kulaklarımıza. Özel İdare Genel Sekreteri, Vali Yardımcısı Abdullah Köklü`yle ilgili. Ankara`ya gitmiş, tayini mi çıkıyor dediler. Ama, benim aklıma yatmadı bu. Adam daha yine sünnet düğünü yaptı. Bilmiyorum ama, davetli sayısı yeni bir rekor kırmış olabilir. Böyle bir düğünden sonra, kendini artık Çanakkaleli farz eden Abdullah beyi buradan almak ayıp olur diye düşündüm. Çanakkale`de düğün yapmış arkadaş adam. Niye göndermeye kalkıyorsunuz! A be vicdansızlar, muhtarların gazabına uğrarsınız valla. Benden söylemesi. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum