Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Kadir KENAR

Kadir KENAR


BUNLARIN YANINDA KORONA HAFİF KALIYOR ARTIK!

05 Ağustos 2021 - 12:47

İstatistiğe mistatiğe gerek yok artık; dünyada morali yerle bir olan ülke olduk son zamanda. Karadeniz selle boğuşuyor; çamur deryalarında insan cesedi topluyoruz. Akdeniz, cayır cayır yanıyor; kurdu kuşu, böceği.. Ormanları, insanları yanıyor. Akdeniz, kömür karası yüzümüzde. Karadeniz çamur izi. Bir yanda sudan, diğer yanda dumandan boğuluyor ülkemiz. Ölmekten beter yaşamak duygusu insanımıza. Gerçekten ağır geliyor bu acılar.
Çanakkale`ye bakıyorum; Ak parti milletvekilleri Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu beldelerde, ilçelerde Toplum Sağlık Merkezleri açılışı yapıyor. Spor alanları açılıyor. Düşünüyorum, gerçekten ihtiyaç bu merkezler. Hem de öncelikli ihtiyaç Sağlık Merkezleri. Çünkü, kafayı yemek üzereyiz. Aslında her mahalleye bir Toplum sağlığı merkezi gerekiyor artık. Hem fiziksel, hem de ruhsal ağır bir depresyon yaşatıyor Temmuz ayı bize.
Öte yandan bir de yabancılarla uğraşıyoruz. Başımızı döndürdüğümüz her yerde Suriyeli, Afganlı, oralı buralı... Bakın Çanakkale`den bir manzara çizeyim size. İnsanların yiyip içtikleri sahil kuşağında onlarca Suriyeli büyüttü bu kent. Dün ellerinde mendil torbası ile gezip dilenen çocuklar, şimdi midye tezgahı kuruyor. Pilav arabası taşıyor. Para vermeyenlere küfreden o çocuklar ki, sadece midye ve pilav mı satıyor acaba! Ve o büyüyen çocukların arkasından yine onlarca çocuk var yine sokak ve caddelerde mendille dilenen. Analarını babalarını görmediğimiz onlarca çocuk çıkıyor her gün karşımıza. Küçücük Çanakkale`de bu böyle. Parkı, bahçeyi, deniz kenarlarını anlatmama gerek yok zaten. Eskiden Romanyalı akordiyon çalarak dilenen kız çocuklarına kızardık. Babaları önde, anaları arkada dolanır dururlardı. Onlar bile gelmiyor artık Çanakkale`ye..
Onun için diyorum ki, daha çok toplum sağlığı merkezi açılması gerekiyor Çanakkale`ye de. Sağ olsunlar Turan ve İskenderoğlu. Faydalı bir işe çabukluk getiriyorlar.
BELEDİYE TAKSİ VE BAŞKANLIK İHALESİ YAPIYOR!
Sosyal medyada gördüm. Belediye taksi plakası ihalesi yapıyor. 300 bin lira verene, 10 yıllığına plaka hat veriliyor. Bence geç bile kalınmış bir karar. Ulaşımı sadece halk otobüslerine dayalı bir kent merkezi için acil ihtiyaç bu. Çünkü koronalı günlerimizden beri taksiler bir an bile boş gezmiyor. Yine havaların çok ısınması da, taksilere olan ihtiyacı arttırmış durumda. Artık duraklarda taksi bulmak bile zorlaşmış durumda. Yine hatırlatacağım. Ulaşımla ilgili yeni ve acil kararlar alınması gerekiyor. Belki de hafif raylı sistemle bir banliyö hattı.
İşte tam burada belediyeden konu açılmışken, bir konuya daha girip çıkmak istiyorum. İler ki günlerde daha derine ineriz. Yerel seçimlere üç yıl gibi bir süre varken, şimdi yeni belediye başkanı kim olacak arayışı var merkezde. Herkesin ağzında iki isim; Avukat Bülent Şarlan mı, Avukat Erdal Gezen mi? Başka da bir tek kişinin adı geçmiyor. Hal böyle olunca diyorum ki, teknik bir insan olsa. Yani vekiller avukat zaten. Ağızları iyi laf yapıyor. Bari belediye başkanları, mühendis ya da işletmeci olsa. Bakın hafif raylı sistem diyoruz. Çanakkale`nin ulaşım sorunu var diyoruz. Yenilenme sorunu var diyoruz. Binalarımız eski diyoruz. Mahkemede bekleyen dosyalarımız var demiyoruz ki, avukatlardan başkan yapalım!..
Ha bir de CHP`de ki kamplaşma meselesi var. Ve konu belediye başkanları üzerinden yürüyor. Ya arkadaş, bu ülkede belki de yarın erken bir genel seçim olacak. Eyyy CHP`liler, siz birbirinizi yiyorsunuz! Başarısızlık, beceriksizlik üzerinden; basiretsiz yöneticiler üzerinden yaptığınız primlerin size faydası olur da, CHP`ye faydası olur mu? Bi düşünün bakalım. Yok biz düşünemeyeceğiz, bir avukat bulalım kurtulalım çare mi her şeye?.. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum