Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Ahmet USLU

Ahmet USLU


AĞUSTOS ZAFERİMİZ KUTLU OLSUN

29 Ağustos 2020 - 12:57

30 Ağustos; yükselişi yıkılıştan ayıran kutlu ayın, batışa doğuşu kıskandıran mutlu gündür.
                30 Ağustos sadece Roma İmparatoru Ağustos’un ismini verdiği bir ayın sonuncu günü değil, yüzyılların ve nesillerin daima hayran kalacağı, daima şevk ile anacağı, bir kahramanlık abidesi, bir ibret şahikasıdır.
                Bu gün “Türküm” dedikçe göğsünü gerebilen herkesin damarlarında 30 Ağustos’u taşıyor, hayallerinde o günü yaşıyor…
                30 Ağustos, “Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır ve o satıh bütün vatandır!” diye haykıran bir sesin yansımasıdır.
                30 Ağustos, vatanın göklerinde çınlayan bir ses üzerine atını, arabasını, çiftini çubuğunu, yiyeceğini içeceğini, varını yoğunu cepheye koşturan büyük bir milletin muradına erdiği şeref günüdür.
                30 Ağustos “Ordu” ve “Zafer” kavramlarının sihirli anlamlarından doğan büyük zafer günüdür. 
                Emperyalist emellerin bertaraf edilmesi ve insanlığın barış ve güvenliğini sağlamak için ayaklanıp insanlık tarihine altın harflerle “30 Ağustoslar” kazıyan Türk milletinin evlatları olarak, o emellere karşı güvenlik için, insanlıktan “30 Ağustoslar” bekliyoruz…
                Dünyanın içinde bulunduğu kötü koşullara şahit olan ve düzeltmek için hiçbir çaba sarf etmeyen bedbaht dünya karşısında, Türk Milleti, her zaman geleceğine kast etmeye çalışanlara karşı onlara 26 Ağustos’ta başlayıp zaferler sonuçlanan 30 Ağustosları hatırlatacaktır.
                Bize bugünü kazandıran Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarını rahmet, şükran ve saygı ile anarken Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’nın tarihi emrini bir kez daha okuyarak nice sonsuz 30 Ağustoslar diliyorum.
 
                               “Türkiye Büyük Millet Meclisi Orduları! 
                Afyonkarahisar-Dumlupınar Büyük Meydan Muharebesi’nde zalim ve mağrur bir ordunun anâsır-ı asliyesini inanılmayacak kadar az bir zamanda imha ettiniz. Büyük ve necîb milletimizin fedakârlıklarına lâyık olduğunuzu ispat ediyorsunuz. Sahibimiz olan büyük Türk milleti, istikbalinden emîn olmaya haklıdır. Muharebe meydanlarındaki maharet ve fedakârlıklarınızı yakından müşahede ve takip ediyorum. Milletimizin haklarınızdaki takdiratına dalâlet etmek vazifemi mütevâliyen ve mütemâdiyen ifa edeceğim. 
Başkumandanlığa teklifatda bulunulmasını Cephe Komutanlığına emrettim. Bütün arkadaşlarımın Anadolu’da daha başka meydan muharebeleri verileceğini nazar-ı dikkate alarak ilerlemesini ve herkesin kuvâ-yı akliyesini ve menâbî-i celâdet ve hamiyetini müsabaka ile ibzâle devam eylemesini talep ederim.
Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri! 
                                                                                              Türkiye Büyük Millet Meclisi Reisi 
                                                                                                              Başkumandan 
                                                                                                              Mustafa Kemal”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum