Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
İsmet BALKAN

İsmet BALKAN


TÜRK MİLLETİNİN AKLI İLE KİMSE DALGA GEÇMESİN

14 Şubat 2017 - 23:01 - Güncelleme: 15 Şubat 2017 - 13:42

Biz Türk Milleti köklü bir milletiz, çok nitelikli gelenekleri, samimi inancı olan ve sağduyulu, duygusal bir Milletiz.

Tarihimize baktığımızda, bize özgü bu özelliklerimiz bir taraftan hayatımızın oldukça zor geçmesini sağlamış, diğer taraftan varlığımızın yüz yıllardır en önemli teminatı olmuş.

Türk Milletinin güvenini de, nefretini de kazanmak kolaydır. Çünkü biz Millet olarak büyüklerimizden doğruluğu, dürüstlüğü öğrendik, örfümüze âdetimize uygun davranana çok çabuk güveniriz. Hele bir de ağzı laf yapan birisi ise baş tacı etmeye hazırızdır.

Geleneksel tavırlarımızın dışında bir görünüm sergileyen birinin işi zordur. Türk Milletinin karşısında, önce güvenimizi kazanması gerekir veya güvenimizi kazanma potansiyeli olan birisini aracı olarak kullanması gerekir.

Bu özelliklerimizi iyi analiz edip, kendi çıkarı için zafiyetimizden yararlanmak isteyenler yakın ve uzak geçmişimizde çok olmuştur. Biraz da işinin ehli iseler uzun süre iyi niyetimizi suiistimal etmeyi başara bilirler.

Fakat birde güvendiğimiz kişilerin bizi, özellikle manevi değerlerimizi kullanarak kandırdığından emin olursak, vay o kişinin haline, bir daha Türk Milletinin nezdinde iflah olmazlar. Bu toprakların insanının, bu özelliğini bilenler yanlış yapmadılarsa hiç bir şeyden korkmaz, FAKAT yalanla, sahtecilikle, düzenbazlıkla yanlış yaptılar, insanımızın kutsal saydığı değerleri kullanarak kendilerine menfaat sağladılarsa VAY ONLARIN HALİNE.

Geçmiş yanlış yapanların, yaptıkları yanlışın ortaya  çıkmaması için, yanlışlarını örtmeye çalışırken daha büyük yanlışların içine girme örnekleri ile doludur. Artık yeter, Türk Milletinin hayatı yeteri kadar zor geçiyor. Daha fazla yanlışa tahammülü kalmadı.

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî der ki; Kötülük yaptın mı kork, çünkü o bir tohumdur, Allah yeşertir karşına çıkartır.

İnsanımızdan bu günlerde sık sık duyduğum bir kelime var ‘’KİMSE AKLIMLA DALGA GEÇMESİN’’ evet bu kelimenin kullanımı gitgide yaygınlaşıyor. Özellikle bazı siyasetçilerin söylemlerinden sonra çok sıkça kullanılır oldu.

  • Demokrasi diyorlar, sadece kendilerinin işine geldiği zaman kullanıyorlar.
  • Hak, Adalet ve hukuk diyorlar, sadece kendileri için işletmeye çalışıyorlar.
  • Önce Ülkem ve Milletim diyorlar, kendilerini her şeyin üstünde görüyorlar.
  • Ülkenin ve Milletin refahı diyorlar, sadece kendileri ve iş birlikçileri zenginleşiyor.
  • Ülkemizin yarınlarını güvence altına almak istiyoruz diyorlar, Sadece kendi geleceklerini güvence altına almaya çalışıyorlar.

Günümüzde yanlış yapanların unutmamaları gereken bir şey var, Türk insanı artık Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda tüm engellemelere rağmen epey yol aldı ve prangalarını kırmayı öğrendi, dünyayı yakından takip ediyor. Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu daha net görüyor.

EVET, TÜRK MİLLETİNİN AKLI İLE KİMSE DALGA GEÇMESİN, MİLLETTE SORUN YOK

SAYGILARIMLA

İsmet BALKAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum