Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
İsmet BALKAN

İsmet BALKAN


REFERANDUMA RAMAK KALA

05 Nisan 2017 - 13:26

Ülkemizin yönetim şeklinde bazı değişikliklerin hedeflendiği, tarihi bir Referanduma sayılı günler kaldı.Referandumlar aslında, Demokrasilerin gelişmesi ve doğru yönetim şekline kavuşma acısından güzel bir Demokratik yöntemdir. Fakat 16 Nisan Referandum öncesi yaşananlara bakıldığında, zafiyetlerin olduğunu görmemek mümkün değil.

Türk Milleti olarak, Ülke ve Millet menfaatlerini gözeterek sağlıklı bir karar vermemiz gerekiyor. Doğal olarak sağlıklı karar verebilmek için, sağlıklı ortam ve tabii ki sağlıklı verilerin olması gerekir.   

Maalesef sağlam ve sağlıklı bir Demokrasi anlayışı olmayan ülkelerde, güç kimin elindeyse o taraf, kendi menfaat ve çıkarları doğrultusunda tüm imkânlarını kullanıyor. Oysa söz konusu Milletin geleceği olduğunda başta kanunlar ve daha sonra Demokrasiye hizmet eden tüm kurumlar ideal ortam ve bilgi akışını sağlamakla yükümlü olmalıdır.

Mensubu bulunmaktan her zaman iftihar ettiğim Türk Milletinin yarınlarını düşünerek, Referandum öncesinde doğru bulmadığım bazı konuları sizinle paylaşmak istiyorum; 

  • Referandum ile getirilmeye çalışılan Maddelerin bazılarının hukukun üstünlüğünü ortadan kaldıracağına yönelik ciddi kaygıların olması.
  • Birlik ve beraberliğimizin devamı için tarafsız olması gerektiğine inandığım Cumhurbaşkanlık makamının tarafsızlığını kalıcı bir şekilde kaybedeceğine dair endişeler ve ortak akıldan uzaklaşılarak güç zehirlenmesi ile daha kötü yönetim kaygısı.
  • Evet’i kabul ettirmek için, basının baskı altında tutulması, hepimize ait olan kamu olanaklarının kullanılması ve kamu hizmetinde olanların tarafsızlığını korumaması.
  • Kanunlar ve yürütücüleri tarafından EVET veya HAYIR fikrini savunanlar için Referandum öncesi eşit ortam yaratılması kanuni zorunluluk olduğu halde, HAYIR’diyenlere karşı zorlukların çıkarılması ve özellikle Meral Akşener, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ gibi bu Ülkeye hizmet etmiş olan kişilerin HAYIR çalışmalarının engellenmeye çalışılması.
  • Türk Milletine ait olan Devlet olanaklarının ve Doğal Zenginliklerimizin Tüm Milletin refahı için kullanılması gerektiği halde ‘’Ayrıcalıklı’’ yandaşlara peşkeş çekilmesi ve bu durumun kalıcı olarak yerleşmesi.
  • Daha fazla yetki isteyenlerin, daha önce söz verdikleri gibi, Terör, Ekonomi, Eğitim, Hak ve Adalet gibi konularda baris başarısızlıkları

Eminim sizin de ekleyebileceğiniz daha bir çok benzer konu vardır. Değerli okurum Referanduma RAMAK kala, doğru karar ver ve yarınlara güven içinde bak. ŞİMDİLİK BU SENİN ELİNDE

Saygı ve Sevgilerimle

İsmet BALKAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum