Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Hamza YILDIZ

Hamza YILDIZ


HOCAYA SORDUM

03 Şubat 2017 - 13:54

Her pazar bizim özgür kurtlarla dağa çıkıyoruz.Nefes alıyoruz.Sucuk ızgara yapıyoruz.Hava kararmadan,kar yolları kapamadan mutlu ve sıcak evlerimize dönüyoruz.
Ekibi toplama ve planı tebliğ etme yani görevlendirme işi üstüme kaldı.Yapacak bir şey yok.Koca kurt gazını da verdiler ki geri dönüşümü de kapattılar.Tanzanya vizeleri kaldırdı ama bunlar kaldırmaz.Avrupa defterini zaten kapatalı çok oldu.Orta Asya'yaya da dönemem.Elim mahkum.Demiri burada dövmeye devam edeceğiz.''Ya sev,ya terk et''vaziyetime en uygun slogan haline geli verdi.
Kahveye uğradım.Baktım vaziyet fena.Evet ve hayır takımları daha şimdiden karşılıklı vaziyetlerini almışlar.Öküzün kımızı görmüşü gibi karşılıklı burunlarından soluyorlar.Kağıt karıştıranlar arada tampon bölge oluşturmuşlar.Onlar papaz ve kızların peşine düşmüş dünya umurlarında değil. Tribünleri hareketlendirmek için peşrevlere başlamışlar. Allah'ın selamını aldılar ama ''Hayırlı günler'' temennim kahveyi cart diye ikiye bölüverdi.
Dilinden her daim ''Hayır'' kelimesi düşmeyen hacı abilerimden cevap gelmediği gibi suratlar asıldı,sırtlarını da dönüverdiler.Oyuncağı elinden alınmış çocuk gibi somurtmak da cabası.
Öbür yaka ise hayırı bol temennilerime çay üstüne çay ısmarladılar.Cumadan cumaya secde edenlerin ağızlarından hayır kelimesi hiç eksik olmadı.Mevlitlere pilav,ayran için gidenler bile hayır dua eder hale gelmiş.
Bizim özgür kurtların hiç böyle bir derdi yok.Onlar Bahçeli'yi hayırla ısırmaya yeminli çünkü.Onu hayır dua bile etmeden Orhun Abidelerine gömmeye karar vermişler.Kimse kendini ısırtmamak için onlara bulaşmıyor.Öfkeli ulumaları Balgat'tan çok net duyuluyor çünkü.Asena da gelecekmiş ya ona hazırlanıyorlar.
Baktım ahalinin fay hatları çok derin ve gelecek deprem çok şiddetli olacak. Alibey Köy Çiftiği merkezli son depremden kimse ders çıkarmamış.Bulaşmadan görevleri tevdi edip dışarı çıktım.Hocayı aradım.Vaziyeti anlattım.Önce katıla katıla güldü ve ekledi:
''Hayrı Allah'tan istediğini iddia edenler,kul yüzünden hayır kelimesini lugatlarından silmişlerse sen de onları gönlünden siliver.''
Bu hoca büyük adam.Mesajı aldım.Size de Norveç'ten selamları var.
Hayırlı günler sizlerin olsun.

YORUMLAR

  • 0 Yorum