Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Bülent ÖZ

Bülent ÖZ


DIŞ İŞLERİ BAKANLIĞI SİTESİNE İSRAİL'İN BAŞKENTİ KUDÜS YAZ, SONRA ABD İSRAİL'İN BAŞKENTİ KUDÜS İLAN EDİNCE TEPKİ GÖSTER!!!

22 Aralık 2017 - 18:52

DIŞ İŞLERİ BAKANLIĞI SİTESİNE İSRAİL’İN BAŞKENTİ KUDÜS YAZ,

SONRA ABD İSRAİL’İN BAŞKENTİ KUDÜS İLAN EDİNCE TEPKİ GÖSTER!!!

TÜRK MİLLETİYLE DALGA MI GEÇİYORSUNUZ?
---------------------------------------

2015 yılının şubat ayına dönüp bakıldığında Dış işleri Bakanlığı’nın Web Sitesinde İsrail’in Başkenti Kudüs olarak ilan edilmiş, fakat sonrasında başkent kısmı boş bırakılmıştır.


İsrail’in başkenti Tel Aviv değil midir? Dışişleri Bakanlığı web sitesinden apar topar sildiği İsrail’in Başkenti Kudüs ibaresine ivediyle açıklık getirilmelidir.


-----------------------------------------
Dış işleri Bakanlığı sitesinde İsrail’in başkenti Kudüs olarak yazılmışken ve tepki gösterdikleri İsrail’den ithalat artarak devam ediyorken, kendi hatalarını örtüp ABD’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararına tepki verilmesinin manidardır.

Elbette, ABD’nin Kudüs kararına en sert tepki gösterilmelidir. Ancak AKP’nin Kudüs tepkisinin altında yatan gerçeklere açıklık getirmek gerekir. Medya önünde İsrail’e demediğini bırakmayan Tayyip Erdoğan ve AKP’lilerin, perde arkasında İsrail ile gizliden gizliye iş birliği yapmaya devam edip, ticari ve askeri antlaşmalar içerisinde ilişkilerini sürdürmesine ne diyeceğiz? Tarımda kullandığımız tohumu bile İsrail’den aldığımız gerçeğinde İsrail’e karşı geliyormuş gibi durmak inandırıcı değildir. Ve maalesef bu durum, Ülkemizi Uluslararası ölçekte küçük düşürülmesine sebep olmaktadır.

ABD’nin Ortadoğu ve bölgemiz üzerindeki planlarına ortak olan ve adeta kendini Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanı ilan etmekten geri kalmayan Tayyip Erdoğan, Filistinli kardeşlerimizin yaşadıkları insanlık dışı baskılar üzerinden kandırmaca siyaseti yaparak Türk Milletiyle dalga geçmektedir.

ABD’nin, Kudüs kararının arkasında, halk arasında da bilinen İsrail Lobisinin olduğu biliniliyorken, Ülkemizin Dışişleri Bakanlığının sitesinde Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinin gerekçesini merak ediyoruz. İsrail’in Başkentinin Kudüs olduğunu tanımıyorsan Dışişleri bakanlığının sitesinde niye Kudüs tanımı yapılıyor diye insanın sorası geliyor.

Evet, ABD’nin Kudüs kararını tanımıyoruz, AKP’nin Dışişleri Bakanlığının web sitesinde yazdığı, kabul edilemez hatayı örtbas etmesine de müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz.

AKP’nin Ülke çıkarlarına ve yardım bekleyen milletlerin hassasiyetlerine göre değil de bireysel çıkar ilişkilerine göre tavır almasını sonlandırmasını bekliyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum