Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KORDON KEYFİ UZUYOR

Yeni Kordon’un bittiği alan ile Kıyı AVM bölgesini de kapsayan sahil şeridinde Çanakkale Belediyesi tarafından yürütülen düzenleme çalışmalarında sona gelindi.

KORDON KEYFİ UZUYOR
04 Temmuz 2019 - 11:36

Proje kapsamında yaklaşık 17 bin 850 metrekarelik bir alanda düzenleme yapılırken, düzenlenen ve yenilenen sahil bandı ise 783 metredir.

Yeni Kordon’un kentsel bellek diline uygun olarak 728 metrelik bisiklet ve görme engelli yolu sahil hattı boyunca devam ettirilirken, 3119 m2’lik araç yolu, 1088 metrekarelik kaldırım hattı ve 104 araçlık otopark düzenlemesi yapıldı.

Yine yapısal olarak aynı dili kullanmak adına zemin malzemelerinin Yeni Kordon ile benzer olmasına özen gösterildi. Çalışmayı kapsayan alanda 293 metrekarelik bir çocuk oyun alanı, doğal yürüyüş yolları, kent mobilyaları yer alırken, 4445 metrekarelik bir yeşil alanı kapsayan peyzaj projesi de yürütüldü.

Sahil hattı boyunca köşe yerlerde meydanlar tasarlanarak kentlinin dinlenme ve nefes alma bölgeleri oluşturuldu. Uzatma çalışmaları kapsamında alanda aydınlatmalar da sağlanırken, 450 metre uzunluğunda da korkuluk konuldu. Ayrıca bölgede mevcut bulunan, farklı tür ve yaşlarda olan 43 adet ağaç korundu. Kentlilerimize yeni bir sosyal aktivite alanı sunacak olan projenin, temmuz ayı içerisinde tüm detaylarıyla tamamlanması planlanıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum