Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İSKENDEROĞLU'NUNTBMM HAYVAN HAKLARI KOMİSYONU İSTANBUL ZİYARETİ

Hayvanların haklarının korunması ile hayvanlara eziyet ve kötü muamelelerin önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel başkanlığında İstanbul’da çalışma ziyaretlerinde bulundu.

İSKENDEROĞLU'NUNTBMM HAYVAN HAKLARI KOMİSYONU İSTANBUL ZİYARETİ
04 Temmuz 2019 - 11:31

Komisyon Başkanı Mustafa Yel, AK Parti Çanakkale Milletvekili, Komisyon Üyesi ve Sözcüsü Jülide İskenderoğlu, Komisyon üyesi milletvekilleri ve uzmanlardan oluşan heyet İstanbul’da çok sayıda barınak, fayton garajları ve hayvanların toplu halde yaşadığı yerlerde ziyaret ve incelemelerde bulundular.

Meclis Hayvan Haklarının Araştırılması Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Meclis’te bütün siyasi partilerin imzasının bulunduğu önergelerin kabul edilmesiyle kurulan ve mayıs ayında faaliyetlerine başlayan komisyonda, hayvan sever dernekler ve sivil toplum kuruluşlarının taleplerini büyük bir hassasiyetle dinlediklerini belirterek, komisyonun barınakları ziyaret ettiğini, barınak sayısının ülke genelinde yetersiz olduğunu vurguladı.

Komisyon Sözcüsü ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ise hayvanların birer canlı olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguladığı açıklamasında şunlara yer verdi.

“Hayvanlara yönelik işkence ve suç cezalarının Kabahatler Kanunu'na göre düzenlenmiş olması sıkıntı meydana getiriyor. Bu suçların Ceza Kanunu'nu kapsamında olması daha doğru olacaktır. Aslında Hayvanları Koruma Kanunu, hayvan severlerin de dediği gibi güzel hazırlanmış ancak eksiklikleri olan bir kanun. Bizim önerimiz, Polis Teşkilatı’nın içinde mutlaka hayvan polisi uygulaması getirilmeli.

Barınakların şartları iyileştirilmeli ve ülke genelinde kısırlaştırma arttırılmalı. Hayvanların takibi için evcil hayvanlara çip takılmalı ve sahipli hayvanın kolayca sokağa bırakılması engellenmeli. Çocuklarımıza özellikle ilkokul sıralarında hayvan sevgisi ve hayvan hakları dersi verilmeli.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum