Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇTSO II.UR-GE PROJESİ İÇİN START VERDİ

Çanakkale Ticaret ve sanayi Odası, Ağaç, Orman ve Mobilya sektöründe faaliyet gösteren üyelerinin rekabet gücünü ve ihracatını arttırmaya yönelik hazırladığı ve Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan; “Çanakkale’nin Ağaç Ve Orman Ürünlerinde Rekabet Gücünü Ve İhracatını Geliştirme Kümesi” Ur-Ge Projesinin startını verdi.

ÇTSO II.UR-GE PROJESİ İÇİN START VERDİ
04 Temmuz 2019 - 11:41

Çarşamba günü Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen II.UR-GE açılış ve bilgilendirme toplantısında, Çanakkale Vali Yardımcısı Sayın Ali Candan, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu, ÇOMÜ Yenice Ormancılık MYO Dr. Öğr. Üyesi  Mevlüt Ceylan, Dr. Öğr. Üyesi Özcan Şimşek,  Çanakkale Ticaret İl Müdürü Hüseyin Aşkı, Çanakkale Orman Bölge Müdür Yardımcısı Birol Dündar, Çanakkale Orman Bölge Bölge Pazarlama Şube Müdürü Bahri Durmaz, Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü H. İbrahim Büyükgaga, Uysallar Mobilya-Tahsin Uysal, Pemode Mobilya Rıfat Pehlivan, Harun Mutfak ve Mobilya-Harun Eren, Gelibolu TAŞ-KA Ahşap-Onur Taş,Moda Modüler Mobilya-Osman Pehlivan, Elkamak Mobilya- Hasan Güleç, Ercem Mobilya- Caner Durgun, Kalepal Ahşap- Hüseyin Şen, SEBA Bio Enerji- Gülçin Semizoğlu, İST-MER Zafer Bıyıklı, Dora Mühendislik Neval Çayan, Genel Sekreter Sema Sandal ve ÇTSO Proje Uzmanı Gökhan Doğru hazır bulundu.

“HEDEFİMİZ KOBİ’LERİMİZİN REKABET GÜCÜNÜ ARTTIRARAK İHRACAT KAPASİTELERİNİ GELİŞTİRMEK”

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu Projenin açılış konuşmasında; “Ticaret Bakanlığımız tarafından uygulanmakta olan İhracat Destekleri programı kapsamında Odamız tarafından hazırlanan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (Kısa adı UR-GE) Projemizde, bölgemizin öncelikli sektörleri arasında yer alan ağaç ve orman ürünleri sektörlerinde faaliyet gösteren üyelerimizin kümelenme modeli ile rekabet güçlerini ve ihracat kapasitelerini arttırmayı hedefliyoruz. Ağaç ve orman UR-GE Projesi Odamızın ikinci UR-GE Projesidir. İlk UR-GE Projemize 2017 yılında Çanakkale ve Balıkesir’de faaliyet gösteren gıda değer zincirindeki 36 firmalarımızla başladık ve devam ediyoruz. Gıda UR-GE Projemizde firmalarımızla bugüne kadar 4 eğitim, 1 danışmanlık ve 1 Yurt Dışı Pazarlama faaliyeti gerçekleştirdik.” dedi.

“İHRACAT YAPAN VE ALTERNATİF PAZAR ARAYIŞINDA BULUNMAK İSTEYEN, İLK KEZ İHRACAT YAPMAYI HEDEFLEYEN FİRMALARIMIZIPROJEMİZE BEKLİYORUZ”

Başkan Semizoğlu konuşmasının devamında; “Odamızın ağaç, orman ve mobilya sektörlerinde faaliyet gösteren üyelerimiz Projemizin “İhtiyaç Analizi”saha çalışmaları tamamlanana kadar yani 31 Temmuz 2019 tarihine kadar Projemiz dahil olabilir. Burada tek kriter programı uygulayan Ticaret Bakanlığımız tarafından belirlenmiş olup,Projemizde yer almak isteyen firmalarımızın Limited ve Anonim Şirket olması zorunluluğu bulunmaktadır. İhtiyaç Analizi faaliyetinde tabiri caiz ise firmalarımızın “Röntgeni” çekilerek ihracata yönelik “Bireysel Firma Swot Analizi” ile Projede yer alan firmalarımızın ortak sorunlarına ortak çözümler içeren “Küme İhtiyaç Analizi” raporları hazırlanacaktır.

“PROJEDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK FAALİYETLERİN TAMAMINA TİCARET BAKANLIĞIMIZ TARAFINDAN %75 HİBE DESTEĞİ VERİLİYOR”

Proje kapsamında firmalara sağlanacak avantajlar hakkında bilgi veren Başkan Semizoğlu; “UR-GE Projesi kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerin tamamı için Ticaret Bakanlığımız tarafından %75 hibe desteği verilmektedir. Yönetim Kurulumuz Projemizin özendiriciliğini arttırmak ve üyelerimize ilk aşamalarda destek olmak amacıyla  “İhtiyaç Analizi” ve  “Eğitim Faaliyetleri” ‘nin kalan %25’ine ek finansman sağlayarak %100’e tamamlanması yönünde aldığı karar ile üyelerimizin maliyetlerini üzerine almıştır. Böylece Projemizde yer alan 20 firmamız ve belirtilen süre içerisinde Projemize dahil olmak isteyen firmalarımız belirtilen faaliyetlerin herhangi bir maliyeti olmayacaktır.” diyerek katılım sağlayan ve Projeye destek tüm paydaş kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Ağaç ve orman sektörü UR-GE Projesinin açılış ve bilgilendirme toplantısı, ÇTSO Proje Uzmanı Gökhan Doğru ile İhtiyaç Analizini yapacak danışmanlık firmasının sunumları ve firmaların Proje süreçleri hakkındaki sorularının cevaplanmasıyla tamamlandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum