Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇTSO VE ÇOMÜ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi arasında bölgenin Kamu-Sanayi ve Üniversite işbirliklerinin geliştirilmesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

ÇTSO VE ÇOMÜ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
01 Kasım 2019 - 12:53

ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleşen imza töreninde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Prof. Dr. Suat Uğur, Prof. Dr. Süha Özden, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Fahrettin Ersoy ve Murat Aydoğdu, Yönetim Kurulu Üyeleri Deniz Tennioğlu, Ersin Kahraman, Volkan Temiz ve Genel Sekreter Sema Sandal, ÇOMÜ Öğretim Görevlisi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Temsilcisi Doç.Dr. Özgür Özay, ÇOMÜ Proje Koordinatörü Merkezi Doç. Dr. Ali Şahin Örnek hazır bulundu.

“ÇOMÜ İŞBİRLİĞİNDE; KOBİ’LERİMİZİN REKABET GÜCÜNÜ ARTTIRICI VE BÖLGEMİZDE ÜRETİLEN ÜRÜNLERİN KATMA DEĞERİNİ YÜKSELTECEK ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesiyle yapılan protokol töreni hakkında bilgi veren Başkan Semizoğlu; “Bölgemizin bacasız en büyük sanayisi olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile bugün imzaladığımız protokol ile KOBİ’lerimizin rekabet gücünü arttırmak ve bölgemizde üretilen ürünlerin daha fazla katma değer üretmesini hedefliyoruz. Amacımız bu imzanın kağıt üzerinde kalmayarak eyleme geçirilmesi. Bunun için bölgemizde Kamu-Sanayi-Üniversite işbirliğini geliştirici ortak projeler üreteceğiz. Üniversitemizin işbirliği ile firmalarımızın üretimde karşılaştıkları sorunlarla ilgili Doktora ve Yüksel Lisans Tezleri hazırlanmasına aracılık edecek alt kurul çalışmaları yapacağız.” dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ta, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek bölge sanayinin gelişmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını, ÇOMÜ’nün bir Araştırma Üniversitesi olmasını hedeflediklerini belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum