Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

COSME EEN WEST-MAR KONSORSİYUM TOPLANTISI ÇANAKKALE'DE YAPILDI

İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği (Competitiveness of Enterprises and SMEs - COSME) Programı’nın Batı Marmara (EEN WEST-MAR) Konsorsiyum temsilcileri Çanakkale’de gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi.

COSME EEN WEST-MAR KONSORSİYUM TOPLANTISI ÇANAKKALE'DE YAPILDI
17 Ekim 2019 - 11:46

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Fuar Merkezinde 15 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda, EEN WEST-MAR Konsorsiyum Koordinatörü KOSGEB Edirne Müdürü Veysel Vural, ÇTSO Genel Sekreteri ve Çanakkale Koordinatörü Sema Sandal, Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi proje uzmanları Figen Taşçı Turgut, Serpil Yılmaz, Büşra Gür ÇTSO Proje Uzmanı Gökhan Doğru, Dış Ticaret Uzmanı Mehtap Göynüer ve ÇTSO Dış Ticaret Koordinatörü Bülent Bogadır hazır bulundu.

Toplantıda, EEN WEST-MAR Konsorsiyumunun 2019 yılının ilk 9 ayında gerçekleştirilen faaliyetleri, hedeflere ulaşma oranı ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında görüş alışverişi yapıldı.

“AVRUPA İŞLETMELER AĞI SİSTEMİNDE FİRMALARIMIZIN SEKTÖRLERİNE GÖRE 60’DAN FAZLA ÜLKE İLE DOĞRUDAN TEMAS KURABİLİYORUZ”

COSME Projesi hakkında bilgi veren Genel Sekreter Sema Sandal; “İhracat yapan veya yapmayı hedefleyen firmalarımızı, yurtdışı pazarlara taşımak üzere Avrupa İşletmeler Ağı sistemine entegre etmek için çalışıyoruz. Avrupa İşletmeler Ağı (AİA), KOBİ’lerin uluslararasılaşmasına yönelik dünyanın en büyük ağıdır. COSME Avrupa İşletmeler ağında 60’dan fazla ülke ve bu ülkelerde faaliyet gösteren KOBİ’lerin dış ticaret talepleri yer alıyor.1.7 Milyondan fazla KOBİ’nin yer aldığı sistemde her yıl 70.000’den fazla iş görüşmesi ve her ay 7.000 KOBİ arasında bağlantı kuruluyor.Burada hedefimiz üyelerimizi kendi sektörlerinde gerçekleştirilen ikili iş görüşmesi, konferans ve fuar gibi uluslararası faaliyetlere katılmalarına aracılık yaparak,ağ üzerinden doğrudan ürün satmak veya almak üzere ilgili firma ile temas kurmalarına imkan sağlamaktır. Üyelerimiz, konuyla ilgili olarak Odamızın Dış Ticaret İstihbarat birimi ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilir, personelimiz firmalarımızı ziyaret ederek kendilerine bilgi verebilir.” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum