Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇARŞAMBA SOHBETLERİ DEVAM EDİYOR

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde ÇABİP ile “Çanakkale Bisiklet Platformunun Kentte 3 Yılı” başlıklı sohbet gerçekleştirildi.

ÇARŞAMBA SOHBETLERİ DEVAM EDİYOR
17 Ekim 2019 - 11:43

Çarşamba günü gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak platform temsilcisi Doğancan Çetin 17 Ekim 2019 tarihinde 3. Yıldönümünü kutlayacak olan platformun tarihsel sürecini paylaştı.

Kent Müzesi’nde Nisan ayında açılmış olan 51. Süreli sergi Kentte Bisiklet ile kentteki bisiklet ağını kurmayı hedeflediklerini söyleyen Doğancan Çetin ÇABİP’in görünür olmasının önemine değinerek gerçekleştirmiş oldukları projelerden bahsetti.

Her yaş grubundan insana yönelik gerçekleştirilen projelerde sadece bisiklet kullanımı değil çevre kirliliğine dikkat çekmek, tarih bilinci oluşturabilmek,  bireylerin öz disiplinlerini edinebilecekleri bir platform oluşturmak istediklerine değindi. Kent gezilerinin yanı sıra kent dışı gezilerinin de arttırılacağını, her geçen gün büyüyen platformla daha çok insana ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi. Sohbet, katılımcılardan Esen Somalı’nın kendi deneyimlerini paylaşması ile devam ederken, Esen Somalı bisikletin kendisi için ne ifade ettiğini, başlangıç ve gelişim sürecini konuklar ile paylaştı. Platformun kendisine sağladığı imkanlarla bisiklet tutkusunu takip ettiğini dile getirdi. Esen Somalı’nın ardından Zafer Güler ise bisiklet platformuna dahil oluş sürecinin yanı sıra bisiklet kültürünün kentlerde oluşturulması gerektiği vurgusunu yaptı. Yerel yönetimlerin, üniversitelerin bisiklet kullanımını yaygınlaştırmada önemli olduğuna değindi. Zafer Güler’in ardından Tarık Çodri platformun kendisine kazandırdıklarını, bisiklet kullanımı ile beraber kendisinde gözlemlendiği değişimleri paylaştı.

Konukların paylaşımlarının ardından sohbet, bisiklet kullanımının yaygınlaşmasına dair çalışmaların devamı ve gerçekleştirilecek sohbetlerle görünürlüğün arttırılmasının önemine değinilmesinin ardından sona erdi.

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde 23 Ekim 2019 Çarşamba saat 18.00’da Ceyda&Selahattin Demiroğlu ile “Merkez Ortaokulu Anıları” başlıklı sohbet gerçekleştirilecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum