Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"ÇOMÜ ÜLKEMİZİN KÖKLÜ ÜNİVERSİTELERİNDEN BİRİSİDİR"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2019-2020 Akademik Yılı açılış töreni dün gerçekleşti.

"ÇOMÜ ÜLKEMİZİN KÖKLÜ ÜNİVERSİTELERİNDEN BİRİSİDİR"
17 Ekim 2019 - 12:09

Gerçekleşen törende konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat yapmış olduğu konuşması ile dikkat çekti. Prof. Dr. Murat yaptığı konuşmasında, “Araştırma Üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Akademik birimlerimizi önemli ölçüde tamamladık. Bize moral ve motivasyon lazım” dedi. Öte yandan akademik yılın açılış töreninde, 27. Dönem TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a ÇOMÜ Senatosu kararı ile fahri doktorası takdim edildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin 2019-2020 Akademik Yılı açılış töreni, dün saat 15.00’te Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Gerçekleşen törene, 27. Dönem TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Vali Orhan Tavlı, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

ÇOMÜ’nün kurucu rektörü Mete Tunçoku’ndan sonra, kampüs üniversitesinden, öğrencilerden ve akademiden söz eden ikinci rektör olan Prof. Dr. Sedat Murat’ın konuşması dikkat çekti. Araştırma Üniversitesi olma yolunda yoluna emin adımlarla devam eden ÇOMÜ hakkında önemli açıklamalarda bulunan Rektör Sedat Murat, “Araştırma Üniversitesi olma hedefi koyduk. Allah’ı izni ile bunu başaracağız” dedi.

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, ÇOMÜ’nün artık araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlar attığına değindi ve akademik birimlerimizi önemli ölçüde tamamladık ifadesinde bulundu. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, “Ülkesine, vatanına, milletine, değerlerine sadakat bizim rehberimiz olacaktır. Bu rehber doğrultusunda biz bir hedef koyduk. Üniversitemizin potansiyelini düşünerek biz araştırma üniversitesi olacağız hedefini koyduk. Allah’ın izni ile biz bunu, bu dönemin sonunda başaracağız. Biz bu heyecanla, bütün akademik birimlerimizi önemli ölçüde tamamladık.

Bin 800 öğretim üyemizle hedefimizi inşallah gerçekleştireceğiz. Bize moral ve motivasyon lazım. Bütün bilgi birikimimi, tecrübelerimi bu üniversiteye vermeye adadım, yemin ettim” dedi.

Fahri Doktora töreni sonrasında doktorasını, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’tan alan, 27. Dönem TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitemizin şahsıma gösterdiği kadir şinaslık ve fahri doktora için başta muhterem rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat beyefendiye, onun şahsında senatonun değerli üyelerine şükranlarımı sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum