Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE ZİRAAT ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI İSMAİL KAYA'NIN 15 MART DÜNYA TÜKETİCİLER GÜNÜ MESAJI

Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail KAYA 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan KAYA mesajında tüketici bilincinin gelişmesi gerektiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

ÇANAKKALE ZİRAAT ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI İSMAİL KAYA'NIN 15 MART DÜNYA TÜKETİCİLER GÜNÜ MESAJI
15 Mart 2019 - 11:27

“Birleşmiş Milletler 1985 yılında aldığı kararla Tüketici Hakları Evrensel Beyannamesini ilan ederek 15 Mart gününü, Dünya Tüketici Hakları Günü olarak kabul etmiş ve her yıl 15 Mart günü, Ülkemizde de Dünya Tüketici Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Tüketici mevzuatı, tüketicilerin sağlığını ve ekonomik çıkarlarını koruduğu gibi, belli bir standart ve kalitede mal ve hizmet üretimine de imkan sağlamaktadır.

Çağımızda bireylerin yaptığı tüketimin en az üretim kadar bilinçli ve doğru olması, ülkelerin kalkınmasında ve gelişmesinde en önemli etkenlerden birisidir. Bu bakımdan, küçük yaşlardan başlayarak verilecek eğitimlerin yanı sıra, sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket eden sivil toplum kuruluşlarımızın faaliyetleri de son derece önemlidir. Küçük yaşlardan itibaren israfın önlenmesi için verilecek eğitimler kaynaklarımızı bilinçli ve doğru bir şekilde kullandıracaktır. İsraf; gereksiz, amaçsız ve yararsız yere mal, emek, zaman ve kaynak harcamasıdır. Aynı zamanda İsraf; bilinçsiz bir harcama, haksız ve yersiz bir yok ediştir. İsrafın önüne geçilmesi geleceğimize sahip çıkmamızı sağlayacaktır. İsrafın önüne geçildiğinde ve bilinçli bir toplum oluşturulduğunda dünyayı tehdit eden bir çok sorunun da önüne geçmiş oluruz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüketicilerimizin daha bilinçli hale gelmesi temennisiyle Dünya Tüketiciler Gününü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi . 

YORUMLAR

  • 0 Yorum