Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

USTA MUHABİR COŞKUN ARAL İLE ÖĞRENCİNİN HAYALİ GERÇEK OLDU

Dünyaca ünlü savaş muhabiri Coşkun Aral, ÇOMÜ Gazetecilik Bölümünün dersine telefonla katıldı.

USTA MUHABİR COŞKUN ARAL İLE ÖĞRENCİNİN HAYALİ GERÇEK OLDU
06 Kasım 2019 - 18:17

Kendisiyle tanışma hayali olan öğrenciye sürpriz yapan Aral, sorulan bir soru üzerine Ara Güler’in en sevdiği yemeğin kuru fasülye olduğunu söyledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünde Öğretim Görevlisi Gökhan Bayram tarafından verilen Tarih dersinde bir öğrencinin hayali gerçek oldu. Uluslararası savaş fotoğrafçısı Coşkun Aral’ı kendisine örnek alan Bahadır Adanur isimli öğrenci, derste sürprizle karşılaştı. Ders hocası Gökhan Bayram’ın, usta gazeteci, televizyoncu ve belgeselci Coşkun Aral’ı telefonla derse bağlaması sonucunda öğrenci Adanur’un hayali gerçek oldu. Aral ve Adanur telefonda sohbet etti.

Bir meslek duayeninin sesini duyan geleceğin gazetecileri, Coşkun Aral’dan gazetecilikle ilgili püf noktaları da öğrendi. Aral, telefonda yaptığı konuşmada, doğanın korunmasına, kültürel değerlere dikkat çekti. Aral, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Bir öğrencinin ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in en sevdiği yemeği sorması üzerine Coşkun Aral, “Kuru fasulyeye bayılırdı. Yayla çorbası ve sulu köfteyi çok severdi. İyi ki vardı. O sadece coğrafyamızın insanı değil, bütün insanlığın bir değeridir.” ifadelerinde bulundu. Aral’ın konuşması öğrenciler tarafından defalarca alkışlandı. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum