Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

THY ÇANAKKALE UÇUŞLARI BAŞLADI

AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider’in talebinin ardından Türk Hava Yolları (THY) İstanbul ile Çanakkale arasında seferlerine başladı. THY'nin İstanbul-Çanakkale uçuşlarının Salı, Cuma ve Pazar günlerinde karşılıklı birer sefer olarak gerçekleştirileceği bildirildi.

16 Mart 2019 - 10:50

İstanbul Havalimanı'ndan havalanarak Çanakkale Havalimanı'na inen THY uçağını, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Vali Yardımcısı Tahir Şahin, AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, ÇOMÜ Rektörü Yücel Acer, Havaalanı Müdürü Yaşasın Şahbaz ile THY yetkilileri ve seyahat acentelerinin temsilcileri karşıladı.

Çanakkale İstanbul uçak seferlerini değerlendiren ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, Çanakkale-İstanbul seferlerinin Çanakkale Turizmi için büyük öneme sahip olduğunu belirterek; “Tüm sektörümüzün özlemle beklediği İstanbul Çanakkale uçak seferlerinin başlaması nedeniyle çok mutluyuz. Çanakkale turizminin gelişmesinde hayati öneme sahip bu adımın gerçekleşmesinde emeği geçen, öncülük eden herkese şükranlarımızı sunar, uçuşların sürekliliği için tüm paydaşlarımızla elimizden gelen desteği ve gayreti göstereceğimizi içtenlikle belirtmek isterim” dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Çanakkale- Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Çelik ise; “Haftada 3 gün İstanbul'dan Çanakkale'ye hava yolu ulaşımı da sağlanmış olacak. Bunun dünyaya bağlanma anlamında bizim için çok büyük kıymeti var. 18 Mart törenlerinde özellikle yurt dışında yaşayan Türklerin de bölgeye gelmesiyle ilgili büyük beklentilerimiz var. 18 Mart ruhunu yaşatabilmek, o dönemde yaşananları gelecek nesillere aktarabilmek bizim için bu törenler hayati önem taşıyor. Bu bağlamda törenlerin önemi çok fazla. Tüm Türkiye'nin kalbi 18 Mart'ta Şehitler Abidesi'nde atacak” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum