Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GERİ GELECEK Mİ?

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Koca, sokağa çıkma yasağının önümüzdeki günler için gündemde olmadığını net bir şekilde ifade ett

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GERİ GELECEK Mİ?
17 Haziran 2020 - 22:08

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası artan vakalar sonrası sokağa çıkma yasağının tekrar uygulanıp uygulanmayacağıyla ilgili merak edilen soruya yanıt verdi.

Koca vatandaşların merak ettiği sokağa çıkma yasağıyla ilgili soruya, "Biz önümüzdeki dönemde bu anlamda, genel anlamda sokağa çıkma kısıtlılığı ve yasağı gibi bir durumu düşünmüyoruz. Bilim Kurulu'nda da gündeme gelmedi. Özellikle pikten sonra bir plato çizdiği ve daha sonra aşağı düştüğünü hepimiz gördük. Dünyanın birçok ülkesinde görüldüğü gibi dalgalanmalar olabilir. Bunlar tamamen bizim tedbirlere uyumla doğru orantılıdır. Bu dalgalanmanın beklediğimizden fazla olduğunu söyleyebilirim. Ama bazı bölgelerde fazla, İzmir, İstanbul gibi bölgelerimizde daha az olduğunu söyleyebiliriz. Önümüzdeki dönemde bu anlamda sokağa çıkma yasağı gündemimizde olmadı." yanıtını verdi.

TÜRKİYE'DEKİ SON DURUM

17 Haziran'da açıklanan 24 saatlik verilere göre; 52 bin 901 test yapıldı ve 1429 yeni vaka tespit edildi. 19 kişi ise hayatını kaybetti. Böylelikle, Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 861'e, toplam vaka sayısı ise 182 bin 727'ye yükseldi.

İYİLEŞEN HASTA SAYISI 155 BİNE YAKLAŞTI

Son 24 saatte tedavisi tamamlanan bin 261 hastanın daha taburcu olmasıyla, toplam iyileşen hasta sayısı 154 bin 640'a yükselmiş oldu. Toplam test sayısı 2 milyon 773 bin 904, entübe (solunum cihazına bağlı) hasta sayısı 306, yoğun bakımdaki hasta sayısı ise 745 oldu

YORUMLAR

  • 0 Yorum