Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SERAMİĞE ADANMIŞ BİR ÖMÜR

23-29 Eylül tarihleri arasında İskele Meydanı’nda düzenlenen Altın Eller Geleneksel El sanatları Festivali'nde el emeği ürünler görücüye çıktı.

28 Eylül 2019 - 12:33

70 yıldan beri Seramiğe hayat veren ve bu  mesleğini çok küçük yaşlarda babasından öğrenen İsmail Bütün'ü Altın Eller Geleneksel El sanatları Festivali'nde ziyaret ettik

Festivale gelenlere hayatı ve mesleği hakkında bilgiler veren Seramik Ustası İsmail Bütün; "Çanakkale çanakçı çömlekçilerinden gelen Ahmet ustanın oğluyum. Babam aynı zamanda ustam benim, onun yanında öğrendim bu mesleği ve kalfa olarak mesleğe atıldım. Bu vesile ile Çanakkale seramiğinin çeşitli yönlerinde çalıştım, Çanakkale Seramik Fabrikasında çalıştım, Çanakkale Belediyesi'nin Seramik Atölyesine 7 yıl baktım ve böylelikle çalışmalarımı devam ettirdim" dedi.

 

İSMAİL BÜTÜN KİMDİR?

İsmail Bütün, 1941 yılında Çanakkale’de doğdu. Eski çanakçı ustalarından babası Ahmet Bütün’ün çıraklığını yaptıktan sonra Çanakkale Seramik Fabrikalarında uzun yıllar çalıştı.

Seramikle ilgili çeşitli etkinlik, sempozyum ve yarışmalara katılan Bütün, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen “Geleneksel El Sanatları Sanatkârı” unvanına sahiptir.

Bütün, Çanakkale Belediyesine bağlı Çanakkale Seramikleri Anı Eşya Üretim Merkezi’nde Çanakkale seramikleri üretimine devam etmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum