Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ŞEHİT TORUNLARI ÇANAKKALE'DE BULUŞTU

Türk Kızılay Toplum Merkezi Yararlanıcıları Cumartesi günü Öğretmenevinde verilen kahvaltıda bir araya geldi.

02 Kasım 2019 - 17:51

Türk Kızılay Toplum Temelli Göç Programları Koordinatörlüğü, Sosyal Uyum Programı kapsamında yerel halk ve göçmenler arasında bir arada yaşama kültürünün geliştirilmesi, pozitif imaj çalışmaları ve toplulukların kültür-tarih birlikteliklerinin vurgulanması amacıyla ataları Çanakkale Savaşı’nda şehit olan aileleri Çanakkale’ye getirdi. Çanakkale’ye gelen şehit aileleri ilk önce kahvaltıda bir araya geldi. Düzenlenen kahvaltıya; Vali Orhan Tavlı, Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim Altan, Türk Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Kızılay Şube Başkanı Ergin Sezer ve çok sayıda davetli katıldı. Gerçekleştirilen kahvaltı sonrası açıklamalarda bulunan Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim Altan, “100 sene öncesin büyük olayların yaşandığı, vatanın burada düşman çizmesi tarafından çiğnenmesinin engellendiği bir noktadayız. Bu noktada coğrafyamızın her tarafında insanımızın emeği var, kanı var. Burada yakınlarımız, akrabalarımız var. Benim de büyük dedem gelmiş Çanakkale’de görev yapmış, yaralanmış sonra geri göndermişler. Hepimiz mutlaka hatıralarla büyüdük. Biz de bu hatıraları yâd etmek, büyük bir ailenin bağlarını güçlendirmek için buraya geldik” açıklamalarında bulundu.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu şehit ailelerine hitap ederek, “Biliyoruz ki, ‘Biz birlikte Türkiye’yiz’ derken, gönlü Türkiye için atan, tüm bu toprakları hep beraber omuz omuza, yüzlerce yıllık, asırlık serüvenimizde beraber yürüdüğümüz dedelerimiz, bugün yine sizlere ev sahipliği yaparken, bu topraklar sizin diyebildiğimiz topraklar burası. Eminim ki karşıya geçtiğimizde bilin ki sizlerin dedeleri bizlerin emaneti. Biz onlara her sabah dualarla güne başlıyoruz.Çünkü biliyoruz ki bugün Suriye’de yaşanan, bugün dünyanın birçok yerinde yaşanan tekrar geldiğimizde beraber nefes aldığımız, omur omuza yürüdüğümüz bu toprakları dün dedelerimiz beraber kazandılar” dedi.

Bursa’ya 6 sene önce Şam’dan gelen ve dedesi Tahir Hamza’nın Çanakkale Savaşı’nda şehit olduğu belirten İnci Hamza, Burada çok iyi yaşıyorum ailemle beraber iki çocuğumla. Ben Şam’da biyoloji öğretmeniyim. Şimdi ev hanımıyım. Türkçe dili kursuna gittim ama biraz konuşabiliyorum. Daha iyi konuşmak istiyorum. Benim babamın dedesi burada Çanakkale Savaşları’nda şehit oldu. Küçükken her zaman babam bana Çanakkale’den bahsederdi. Niye bu kadar asker ölmüş? Nasıl bir savaştır? Devlet kurmak için çok büyük çaba verilmiş. Dedim nasıl bir savaştır? İngiliz var, Fransız var. Ben ilk defa Çanakkale’ye geldim” dedi. Hamza, ardından dedesine ait olan şahadet belgesini davetlilere gösterdi.

Kahvaltının ardından şehit torunları ve aileleri Şehitlik turunu gerçekleştirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum