Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TÜRKİYE CEVİZ VE BADEM FUARI KAPILARINI AÇTI

Biga’da Türkiye Ceviz ve Badem Festivali 26 Nisan (bugün) Cuma günü kapılarını açtı. Biga Kaymakamlığı, Biga Belediyesi, Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Ticaret Borsası, Biga Ziraat Odası ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi organizasyonluğunda 2.200m² alana sahip Biga Kapalı Pazar Yeri’nde yapılan festivalin açılışı yoğun katılımla gerçekleşti.

TÜRKİYE CEVİZ VE BADEM FUARI KAPILARINI AÇTI
26 Nisan 2024 - 14:51
Türkiye Ceviz ve Badem Festivali’nin açılış törenine; Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Demir, Biga Belediye Başkanı Alper Şen, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Biga İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Servi, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, Biga Ticaret Borsası Başkanı Bülent Baş, Biga Ziraat Odası Başkanı M. Güray Ergün, Biga İlçe Tarım Müdürü Fevzi Atmaca, CHP Çanakkale Milletvekilleri Özgür Ceylan ve İsmet Güneşhan, siyasi parti başkan ve temsilcileri, oda ve dernek başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, festivale katılan firma yetkilileri, muhtarlar, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Festival saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sırasıyla Faur Organizatörü Aycan Kemahlı , CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Biga Belediye Başkanı Alper Şen, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu birer konuşma gerçekleştirdiler.
CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan konuşmasında, “Bu fuara katılan tüm üretici ve firmalara katkı sağladıkları için teşekkür ederim. Bigamız Çanakkale için olduğu kadar ülkemiz içinde çok önemli bir noktaya geldi. Özellikle tarım ve sanayi alanında çok önemli işler yapılıyor. Önümüzdeki dönemlerde dünyadaki en önemli sektörlerin başında tarım gelecektir. Bu sebeple planlarımızı tarımın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması üzerine yapmalıyız. Çok zengin topraklara ve su kaynaklarına sahibiz ve bunun sürdürülebilir olması için bu günden planlarımızı yapmalıyız. Fuarın hem Bigamıza hem ülkemize yararlı olmasını diliyorum.” dedi.
Biga Belediye Başkanı Alper Şen ise yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bu fuarımız sektördeki herkesin ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeyde nihayete erecek. Önümüzdeki dönemde ceviz üretiminin ülke ekonomisine ciddi anlamda katkı vereceğini bilmekteyiz. Bigamızın sadece coğrafi konumuyla değil tarım alanındaki potansiyeliyle artık bu tip meyvecilik üretiminde de büyük potansiyeli olduğunu bu sene görmüş olacağız. Bu fuarların, teknik bilgilerin birbirine aktarıldığı organizasyonların fidanların bahçeye dönüp ülke ekonomisine ciddi katkılar verecek duruma gelmesinde katkıları olacaktır. Bütün üreticilerimize yeni sezonun hayırlı olmasını diliyorum.”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan konuşmasında, “Üretim bizim için çok önemli. Ceviz ve bademde de ithalatçı bir ülkeyiz. Üreterek bunu aşmalıyız ve ihracatçı bir ülke haline gelmeliyiz. Türkiye Ceviz ve Badem Fuarı, Türkiye’de ilk Biga’da yapıldı ve bu çok iyi, çok önemli bir vizyon. Bunun desteklenmesi hepimizin görevi. Bu fuarın üreticilere ve katılımcılara hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Biga Kaymakamı Erdinç Dolu yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Bu yıl ikincisi düzenlenen ve inşallah sürekli hale gelecek olan fuarımızın ilçemize, ülkemize ve tüm sektör bileşenlerine hayırlı olmasını diliyorum. İlçemiz başta tarım ve sanayi olmak üzere bölgenin lokomotif bir ilçesi. Ülkesel anlamda bir fuarın ilçemizde düzenleniyor olması ayrı bir önemi var. Fuarın Biga’da gerçekleşmesini sağlayan bütün paydaşlara teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum.”
Fuarda konuşmaların ardından plaket sunumu gerçekleşti ve açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri ve ziyaretçilerin stantları gezmesiyle açılış programı sona erdi. 26 Nisan Cuma günü başlayan festivalde 3 gün boyunca alanında uzman ziraat mühendisleri, akademisyenler ve katılımcılar konferans verecek.

Kaynak: Biga Çarşamba Postası
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum