Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN GÜNLÜK AKTİVİTELER ŞART

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısı ile Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında kordon boyunda bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

03 Ekim 2019 - 13:35

Günümüzde hareketsiz yaşam modern toplum için en önemli halk sağlığı problemi durumundadır. Fiziksel hareketsizlik, toplumda obezite başta olmak üzere kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını arttıran en önemli nedenlerden biridir. Ülkemizde de her geçen gün bu nedenlerden dolayı artan hastalıkların önüne geçmek amacı ile Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve 81 İlde her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısı ile Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında kordon boyunda bir yürüyüş gerçekleştirildi.  Yürüyüşe öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fiziksel aktiviteden daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığı koruyup geliştirebilmek için düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası haline getirilmelidir. Gündelik hayatın içine fiziksel aktiviteyi entegreyi teşvik etmek amacıyla 1991 yılından bu yana, her yıl Ekim ayının ilk haftası tüm dünyada Dünya Yürüyüş Günü olarak kutlanıyor.  Sağlık Bakanlığının sağlıklı bir toplum için hayata geçirdiği Yürüyüş etkinliği kapsamında Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü Koordinasyonunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklığı ile bir yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi. Valilik önünden başlatılıp Golf Çay Bahçesinde son bulan yürüyüş etkinliğine Öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yapılan yürüyüş ile ilgili bir açıklama yapan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Sinem Topaloğlu “Bugün 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında bir yürüyüş etkinliği yaptık. Ülkemizde ve dünyada obezite en büyük sağlık sorunlarının başında gelmekte. Obeziteye bağlı olarak kalp hastalıkları, şeker hastalığı gibi birçok hastalık da yine buna bağlı olarak gelişmekte. Bundan korunmanın en önemli yolların da biri kilo vermek ve fiziksel aktiviteyi arttırmak. Biz de fiziksel aktiviteye dikkat çekmek için böyle bir yürüyüş yapıyoruz. İl Sağlık Müdürlüğümüzün personelleri, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkıları ile getirdikleri öğrenciler ve Obezite Okulumuzun öğrencileri ile birlikte Valiliğin önünden Golf Çay Bahçesi’ne kadar farkındalık yürüyüşü yaptık” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum