Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Özen, Türk Sağlık Sen Çanakkale Şubesi Yöneticilerine Sert Çıktı

“Dilekçe Vermek Yerine Banka Müdürü İle Görüşme Derdine Düşmüşler”

20 Kasım 2018 - 13:41

Çanakkale Sağlık Sen Şube Başkanı Suat Özen, düzenlediği basın toplantısı ile Türk Sağlık Sen Çanakkale Şubesi Yöneticilerine adeta ateş püskürdü.  Özen, ‘Malum Sendika’ diyerek hitap ettiği Türk Sağlık Sen Çanakkale Şubesinin Sağlık Çalışanları için hiçbir şey yapmadığını belirterek, Sağlık Sen’in girişimleri ile ilgili yükseltilmesi planlanan Banka promosyonları için   Banka Müdürleri ile görüştüklerini söyledi. 

Suat Özen Yaptığı Basın açıklamasında şunları söyledi “Asıl işi sendikacılık olması gerekirken,  sendikacılıktan ziyade çamur at izi kalsın anlayışını benimseyen Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şubesi yöneticileri, her zamanki gibi yine çamur atma derdine düşmüştür.Karalama ve çamur sendikacılığı yaparak sağlık çalışanlarımıza subliminal mesaj vermeye çalışan ,Türkiye Sağlık Sen Çanakkale şubesi yöneticileri,belli bir merhaleye getirdiğimiz 11 hastane çalışanlarımız için banka promosyon konusunu sahiplenme derdine düşerek, sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunarak sendikamızı iş bilmezlikle suçlayarak, Sarı sendika yaftası vurmaya çalışmaktadırlar” dedi.

Özen, açıklamasının devamındaTürk Sağlık-Sen Çanakkale Şubesi yöneticilerine soru sorarak cevabını beklediğini belirterek “Sendikamızı İş bilmezlik ile ilgili suçladıkları için Şimdi buradan sormak istiyorum ve cevaplarını da mutlaka bekliyoruz:Sağlık Sen in bu gün döner sermayeden bağımsız yaklaşık 1000 TL civarında olan sabit ek ödemeyi çıkartması mı iş bilmezlik.112’lerde çalışanlar için %40 riskli birim tazminatı aldırmak mı iş bilmezlik.Sağlık Çalışanlarına Lisans tamamlama hakkı almak mı iş bilmezlik, bunun gibi çalışanlar lehine özlük ve sosyal haklarında yaklaşık 100 küsur kalem kazanım mı iş bilmezliktir. Tekrar soruyoruz ve cevap bekliyoruz 2002-2009 tarihleri arasında sağlık bakanlığında 7 yıl boyunca yetkili sendika idiniz sağlık çalışanlarına koca bir hiç den ziyade ne kazandırdınız bir açıklayın görelim.

Suat Özen, Sağlık-Sen’in her zaman Milletin ve sağlık çalışanlarının yanında olduğunu belirterek ‘Malum Sendika’dediği Türk Sağlık Sen yöneticilerinin ise yaşanan 17-25 Aralı süreci, Gezi Olayları ve Fetö kumpası darbe girişimi hakkında bir kelam bile etmediğini belirterek  “Sendikamız  SağlıkSeni Sarı sendika olmakla itham ediyorsunuz; Ülkenin bekası için Milletin yanında durmak, milletten devletten yana tavır almak mı Sarı sendikacılık. Yada bir gece yarısı gelen talimat ile Genel Başkan Değiştiren mi Sarı sendika olur.Üyelerinize şanlı bayrağımızı dağıtarak bizlerden de takdir aldınız, madem milliyiz madem yerliyiz bağımsızlığımıza kast etmek veülkemize diz çöktürmek için kurgulanan gezi olaylarında, 17-25 Aralık FETÖ kumpasında, 15 Temmuz darbe girişiminde, devletimize karşı yapılan ekonomik saldırılarda tek kelam açıklama yapamadınız. Bizler hem milleten yana tavır gösterip hem de sağlık çalışanlarımız adına yeni kazanımlar elde etmek için ter akıtırken emek hırsızlığında mahir olan malum ‘sen’ çalışanların aklını çelmeye bizlerin kazandıklarını kendi kazanımları olarak gösterme derdindedir” dedi.

Çanakkale Sağlık Senin, Sağlık çalışanlarının en yüksek promosyonu almaları için mücadele ederken, ‘Malum Sendika yöneticileri’ dediği Türk Sağlık Sen Çanakkale Şubesi  Yöneticilerinin, Dilekçe vermek yerine Banka Müdürleri ile Görüşme derdine düştüklerini belirten Suat Özen “İlimizde 11 hastane çalışanı yaklaşık 3000 sağlık çalışanı için bizler arkadaşlarımızın eşit ve tek seferde dağıtılmak üzere taleplerini toplayıp idareye sunarken, bu malum sendikanın yöneticileri talep dilekçesi vermek yerine banka müdürü ile görüşme derdine düşmüşlerdir.Biz her platformda söylediğimiz gibi ve başta İl Sağlık Müdürümüzden çalışanların talebi olan yeni ihale talebimiz, İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde karşılık bulmuş, çalışanların talebi değerlendirme aşamasındadır.Sağlık-Sen olarak süreci yakından takip ettiğimizi belirtmek istiyoruz. Çalışanlarımızın en yüksek promosyonu alması adına gereken her türlü çabayı göstereceğiz” dedi.

Özen “Herkes bilir ki Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen olarak bugüne kadar çalışanlarımız adına pek çok kazanıma imza attık. Bu malum sendikanın yöneticilerine sesleniyoruz, madem bizim sendikamız iş bilmez, madem sarı sendikayız, şunu da bilmelerini istiyoruz ki bizler toplu sözleşme masasında onları da temsil ediyoruz.Bu arkadaşlara sesleniyoruz, o zaman dilekçe verin Sağlık Senin sizler için toplu sözleşme kazanımı olan özlük ve sosyal haklarından feragat ediniz,  görelim. Bugüne kadar yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Birileri sendikacılık yaptığını zannederken, bizler Sağlık-Sen olarak çalışanlarımız adına kazanımlarımıza devam edeceğiz. Bizler bu cennet ülke için çalışmaya, aziz milletimize, vatanımıza sadakatle hizmet etmeye devam edeceğiz,  devlete karşı yapılan her türlü kalkışmaya, yıpratmaya, kumpasa ve kalleşliğe karşı birileri gibi sessiz kalmayacak, aksine her zaman olduğu gibi  en gür sesimizle, sözümüzle karşı duracağız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum