Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÖZEL EĞİTİM OKULU ÖĞRENCİLERİNE İŞ KULÜBÜ EĞİTİMİ VERİLDİ

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İş Kulübü, Kepez Özel Eğitim Meslek Okulu ile Çan Zeynep Bodur Okyay Özel Eğitim Meslek Okulunda öğrenim gören son sınıf öğrencilerine İş Kulübü eğitimi düzenledi.

ÖZEL EĞİTİM OKULU ÖĞRENCİLERİNE İŞ KULÜBÜ EĞİTİMİ VERİLDİ
11 Aralık 2019 - 17:15

Rehberlik Araştırma Merkezince yönlendirilen öğrencilerin eğitim ve öğretimlerine devamını sağlamak, temel yaşam becerilerini geliştirmek, öğrenme ihtiyaçlarını karşılamak, topluma uyumlarını kolaylaştırmak ve iş hayatı ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla kurulan özel eğitim okullarındaki eğitime toplam 35 öğrenci katıldı. Kepez Özel Eğitim Meslek Okulundaki sunumu gerçekleştiren İş Kulübü Lideri Ahmet Şarman,kulüp faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunurken Engelli İş Koçu Faika Ceylan ise İŞKUR’un engellilere yönelik faaliyetlerini öğrencilerle paylaştı.

Çan Zeynep Bodur Okyay Özel Eğitim Meslek Okulundaki bir diğer eğitimde ise İş Kulübü Lideri Salih Ersoy, mezuniyet yılında olan öğrencilere iş arama yönünde kendilerini nasıl ifade edeceklerini ve mülakatlarda ne gibi ölçütlere dikkat etmeleri gerektiğinin üzerinde durdu. Engelli İş Koçu Pelin Kurt da öğrencilere İŞKUR’un tüm çalışmalarıyla iş hayatındaki engelleri aşarken onların yanlarında olduğunu dile getirdi.

İş Kulübü eğitimlerinin kişilik testleri, iş arama yöntemleri, iletişim becerileri, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri, bağlantı oluşturma gibi öğrencilerin iş hayatlarında doğrudan fayda sağlayacağı şekilde farklı başlıkları barındırdığı belirtildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum