Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MECLİSTE DENGELER DEĞİŞTİ

İl Genel Meclisi dün tarihi bir olaya daha şahitlik etti. AK Parti ve MHP desteği ile yeni dönemde meclis başkanı CHP’nin eski il başkanı Nejat Önder oldu.

MECLİSTE DENGELER DEĞİŞTİ
07 Nisan 2021 - 10:53
2019 Yerel Seçimleri’nde, 18 üye ile ilk defa mecliste çoğunluğu ele geçiren CHP’nin hükmü dün itibari ile sona erdi. Nejat Önder, istifa edip Bağımsız Başkan Adayı olunca CHP Grubu, 17 üyeye düştü. AK Parti’nin 14, MHP’nin ise 2 üyesi bulunan mecliste artık dengeler değişti. Başkanın (Nejat Önder) eşitlik halinde oyu iki oy sayıldığı için seçimlerin 18-16 CHP lehine sonuçlandığı kritik oylamalar da tarih oldu. Bağımsız aday olarak seçime giren Önder’in, mecliste AK Parti saflarına katılacağı konuşuluyor.
Yeni Meclis Başkanı Nejat Önder’e istifa ettiği partisi CHP’den tepki yağarken AK Parti’den ise destek gecikmedi. Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyesi Önder, herkesin hür iradesi ile oy verdiğinin altını çizerken Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz ise “Çanakkale için yeni başkan ve yeni seçilen üyeler hayırlı olsun. Sandıktan çıkan baş tacıdır bizde. Yeni dönemde Çanakkale’ye hizmet için odaklanırız. Köylerimize ve tüm ilimize hizmet ederiz. Çanakkale gerginliği sevmiyor.” diye konuştu.
ÖNDER AK PARTİ’YE Mİ GEÇİYOR?
Mecliste artık gerginlik istemediklerini vurgulayan Korkmaz, gazetemize yaptığı özel açıklamada, Gestaş gibi konularda CHP’nin tavrını beğenmedikleri için bu düzene bir son verme kararı aldıklarını belirtti. CHP’den önceki gün istifa ettiğini gizli tutan ve mecliste bombayı patlatan Önder’in AK Parti saflarına katılacağı ileri sürüldü. AK Parti’li üyelerin tek tek tebrik ettiği ve hakkının yenildiğini düşündükleri Önder’in de partideki emeklerinin hiçe sayıldığı için istifa ettiği öğrenildi.
2019 Yerel Seçimleri’nden beri mecliste oyçokluğunu elinde tutarak daha önceki dönemlerde iktidar olan AK Parti Grubu’nun etkisiz kalmasını sağlayan CHP, bugün itibariyle eşitlik halinde Nejat Önder’in iki sayılan oyu ile hükmünü yitirmiş oldu.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum