Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

AK PARTİ VE MHP GRUBU TERS KÖŞE YAPTI

İl Genel Meclisi’nin meclis başkanı bugün belirlendi ama seçim aşaması tam anlamıyla Türk siyasi tarihine geçti. İl Genel Meclisi’nin meclis başkanı, AK Parti ve MHP’li üyelerin oyları ile CHP’li Nejat Önder oldu.

AK PARTİ VE MHP GRUBU TERS KÖŞE YAPTI
06 Nisan 2021 - 20:07 - Güncelleme: 06 Nisan 2021 - 20:11

İl Genel Meclisi üyeleri son bir haftayı oldukça yoğun geçirdiler. Birbirinden farklı adaylar başkanlık yarışına girdiler. Dün gerçekleşen CHP’nin ön seçiminde, Nihat Öner başkan adayı olarak belirlendi. 10’a 9 ön seçimden galibiyetle çıkan Öner’in başkan  olacağına kesin gözle bakılıyordu.

Bugün ise rüzgar tersine döndü. CHP’nin adayı Nihat Öner, AK Parti’nin adayı Bülent Korkmaz ve bağımsız aday Nejat Önder seçime girdiler.

Oylama süreci tamamlandıktan sonra, Türk siyasi tarihine geçecek bir seçim sonucuna imza atıldı. CHP Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyesi olan, CHP İl Başkanlığı da yapan Nejat Önder, bağımsız aday olarak girdiği seçimde, AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin tam desteği ile başkan oldu. Oylama sonuçlarına göre 17 oy alan Nejat Önder, İl Genel Meclisi’nin yeni başkanı seçildi.

AK Parti grubunda ise bir fire verildi. Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyesi olan Tülay Ömercioğlu’nun meclis toplantısına katılamadığı görüldü ve oy hesapları bir anlamda tersine dönmüş oldu.

Öte yandan AK Parti ve MHP grubunun aday olarak Bülent Korkmaz ismini vermesinin bir seçim stratejisi olduğunu düşündürdü.

Edinilen bilgiye göre ise Nejat Önder’in partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettiği belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum