Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KEPEZ'DE SERTİFİKA TÖRENİ HEYECANI YAŞANDI

‘Evinizin Sağlık Elçileri’ isimli programın mezuniyet töreni Kepez Turhan Mildon Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

21 Şubat 2020 - 17:16 - Güncelleme: 21 Şubat 2020 - 17:18

ÇABA Derneği tarafından yürütülen ve Kepez Belediyesi  ev sahipliğin de gerçekleştirilen ‘Evinizin Sağlık Elçileri’ kursunun sertifika töreni Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’ın katılımları ile gerçekleşti. Program, ‘Evinizin Sağlık Elçileri’ projesi hakkında bilgilendirme yapılması ile başladı. Annelerin sağlık konusunda alışılagelmiş ve aslında doğru olarak bilinen ve koşullu öğrenme yoluyla benimsetilmiş yanlış uygulamalar hakkında bilgi sahibi olmaları ve aşı ile önlenebilir hastalık konusunda bilgilendirilmesini sağlayan, uzman doktorlarımızın tecrübeleri ile birlikte topluma sağlık elçisi olmuş eğitimli bireyler kazandırmayı hedefleyen bir proje olduğu aktarıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren ÇABA Derneği Başkanı Eda Kosif, “2018 senesinde başladık biz bu işe. Yanlış bildiğimiz ama doğru sandığımız bazı bilgileri düzeltmek adına şehir şehir gezerek harika sonuçlar aldık ve bunu durdurmayalım dedik, pilot bölgelere yayalım ve sertifika programı haline getirelim dedik. Gaziantep’le bu işe başladık, daha sonra İstanbul ve bugün de Çanakkale’deyiz. Çok güzel geri dönüşler aldığımız projemiz. Onunla kalmadık ve biz bunu nasıl duyurabiliriz diye düşündük ve Kanal D her sabah, evinizin sağlık elçileri Balçiçek ve Dr. Cankurtaran ile televizyon programına başlandı. Biz ÇABA Derneği olarak elimizden geldiğince ne fayda verebiliriz,  nasıl destek olabiliriz diye düşünen bir derneğiz. Tamamen gönüllü ilkesi ile çalışıyoruz. Asıl amacımız dezavantajlı çocuklarımız. Onlar için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince, gönüllülük ilkesiyle bir şeylere destek vermeye çalışıyoruz. Geldiğiniz ve destek verdiğiniz için herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan yaptığı konuşmada “Evinizin Sağlık Elçileri, her işin başı sağlık diyerek yola çıktılar. Birçok ilde bu program uygulandı. Çanakkale’de de Kepez’de bizi seçtikleri için ve Kepezlilerle bizi buluşturdukları için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Program, Kepez’e 4 hafta boyunca Cuma ve Cumartesi günleri uygulandı. Sağlığımızla ilgili çok önemli bilgileri bu programda katılanlar aldılar. Kepez’de artık kendi evinin sağlık elçileri vardır, ben de sağlık elçilerini tebrik ediyorum. En büyük zenginlik sağlık, herkese sağlıklı mutlu günler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Etkinlik hakkına bilgi veren Kepez Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nejla Sulu ise, “Bize ÇABA Derneği ulaştı. Onların Türkiye’de farklı bölgelerinde gerçekleştirdiği bir çalışmaydı. Sağ olsunlar bizleri de bu proje ile buluşturdular. Projenin amacı toplumsal sağlık açısından insanlara farkındalık yaratmaktı. Bizimle toplam 4 hafta Cuma ve Cumartesi günleri birlikte oldular. Böyle kapsayıcı bir programdı. Çanakkale’den destek aldığımız doktorlarımız oldu. Halka açıktı bizim açımızdan çok faydalı ve keyifli oldu. Toplamda 80 kişi katıldı. ÇABA Derneği çok özveriliydi. İş birliğine çok açıktılar. Biz de elimizden gelen desteği verdik” dedi.

Konuşmaların ardından Güneş Acar, ‘Sağlıklı yaşam ipuçları ve akıllı ilaç kullanımı’ konusunda katılanlara eğitim verdi. 

Barış Korosu ve ÇABA Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi (ÇABAÇAM) minikleri sahneye çıkarak, davetlilere şarkılar seslendirdiler. Program kokteyl ve sertifikaların dağıtımı ile sona erdi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum