Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KAYA; "İSRAFI BİTİRMEMİZ GEREKMEKTEDİR"

Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya 16 Ekim Dünya Gıda Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

KAYA; "İSRAFI BİTİRMEMİZ GEREKMEKTEDİR"
16 Ekim 2019 - 17:14

Başkan Kaya mesajında; “Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) bünyesinde 1945 yılından bu yana düzenlenen 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nün bu yılki teması ise "Sağlıklı Beslenme". Dünya Gıda Günü, bize, tükettiğimiz besinler üzerinde düşünme fırsatı sunuyor. Tarım ürünleri, hayvansal besinler ve tüketilen mamuller ekseninde büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda, tabiattaki biyo çeşitliliğin korunması ve genetik yapısı ile oynanmamış, zararlı tarımsal ilaçlar kullanılmadan yetiştirilmiş sebzeler ile genetik yapısı değiştirilmemiş ve başta antibiyotik olmak üzere çeşitli ilaçlarla büyütülmemiş hayvanlarının çeşitliliği gıda güvenliği açısından çok önemlidir.

Günümüzün en büyük sorunu obezite. İnsanlar zaman kazanmak için Fast Food tarzı veya atıştırmalık ürünlerle zaman kazandığını zannederek sağlıklarından oluyor. Oysa ki kaliteli, sağlıklı bir yaşam sürmenin birinci şartı yeterli ve dengeli beslenme. Ömrünüz boyunca bu sağlıklı alışkanlıklar bizlere iyi ve kaliteli bir yaşamın kapılarını açacaktır.

Sağlığımız için sağlıklı gıdalar tüketmek ne kadar önemli ise dünyamızın sağlığı ve üretim kaynaklarının da tükenmemesi için israfın da önüne geçilmesi gerekmektedir. Bugün bizler istediğimiz gıdalara rahat bir şekilde ulaşabilirken, bu gıdalara ulaşamayan, muhtaç olan milyonlarca insanların olduğunu unutmamız gerekmektedir. Bizler de yapılan bu israfın önlenmesi için üstümüze düşen görevi yaparak ihtiyacımıza göre gıda almalıyız. İhtiyacımızdan fazla alışveriş yapmayarak savurganlığın her türüne karşı çıkmamız gerekmektedir. Ülke olarak israfın önüne geçmek için konunun muhataplarının mutlaka bu yönde çalışmalar yaparak, israfı bitirmemiz gerekmektedir. Sözlerimi burada son verirken 16 Ekim Dünya Gıda gününü kutlar selam ve saygılarımı sunarım.” Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum