Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BAŞKAN ÖZ; "KALBİMİZ VE DUALARIMIZ KAHRAMAN ASKERLERİMİZİN YANINDADIR"

Şeffaf ve hesap verebilir belediyecilik anlayışı çerçevesinde halkı bilgilendirmek amacıyla basın açıklamaları düzenleyen çan belediye başkanı Bülent Öz, Türkiye ve Çan gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

16 Ekim 2019 - 17:33

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz yaptığı açıklamada: "Sınır güvenliğimiz için Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlattığı Barış Pınarı Harekatı sebebiyle kalbimiz ve dualarımız her zaman olduğu gibi kahraman askerlerimizin yanındadır.

Üzülerek ve içimiz burularak dile getirebiliyorum ki, sivil ve asker şehitlerimizin haberleri ile yüreklerimiz dağlanıyor. Milletimizin başı sağ olsun.

Ulusumuzun kurtarıcısı ve ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK en zor günlerde dahi insanlık ve barış dersi vermiş, birleşmiş milletler tarafından kabul gören Yurtta Sulh Cihanda Sulh sözünü söylemiştir.

Fakat bölgemizde dış güçlerin desteği ile barışın değil savaşın tohumları ekilmiştir. Bunu da terör örgütlerine destek vererek yapmaktadırlar.

Ülkemizde ve bölgemizdeki sorun terör sorundur. Bugün gelinen noktada, 40 yılı aşkındır pkk başta olmak üzere birçok terör örgütü dış güçlerinde desteğiyle ülkemizin kanayan yarası olmuştur. 40 yılda binlerce binlerce askerimiz ve sivil vatandaşımız şehit olmuştur.

Hala sınırımızın güneyinde devam eden terör tehdidinde, pkk pyd,ypg gibi terör örgütleri dış güçlerin desteğiyle Suriye’de iç savaş felaketini yaşatıyorlar ve Suriye’deki karışıklık ülkemizin de başını ağrıtmaya devam ediyor.

Üstelik barış operasyonumuz devam ederken medyadan takip ettiğimiz üzere, Müttefiklerimiz ve ilişkilerimizin iyi olduğu ülkeler barışın değil, çatışmanın, hatta savaşın dilini öne çıkarılıyorlar.

Vatanımızın olduğu gibi komşularımızın da toprak bütünlüğünün güvenceye alınması ve operasyonlar devam ederken tek amacımızın bu olduğunun tüm dünyaya barış diliyle anlatılması mutlak ki en doğru politika olacaktır ve bu operasyon başarıyla tamamlandığında Suriyelilerin ülkelerine dönmelerini sağlamak en acil gerekliliktir.

Ülkemizin sınırları dışında tek kara parçamızın olduğu Suriye’de PKK ve uzantılarının oluşturmak istediği terör koridorunu yok ederek barışı ve huzuru getirmek için orada olan Mehmetçiğimizin her zaman yanındayız.

Vatandaşlarımızın ve askerlerimizin burnu dahi kanamadan Barış Pınarı Harekatının başarıyla tamamlanması ve Mehmetçiklerimizin memleketimize geri dönerek ailelerine kavuşmalarını diliyorum.

Geldiğimiz günden beri dile getirdiğimiz şeffaf belediyecilik anlayışımız ile geçmiş dönem hesap giderleri, harcamaları ve borçları hakkında bilgilendirmenin yanında kendi dönemimizde yapılan hesap gider ve ödemeleri de halkımızın bilgisine sunduk" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum