Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"KADINLARA YÖNELİK MERKEZ İSTİYORUZ"

Türk Kadınlar Birliği Çanakkale Şubesi tarafından Türk Kadınlar Birliği’nin kuruluşunun 100. Yıldönümü dolayısıyla sergi düzenlendi. Çanakkaleli vatandaşlar, sergiye yoğun ilgi gösterdi.

24 Şubat 2024 - 11:23
Türk Kadınlar Birliği Çanakkale Şubesi tarafından kuruluşunun 100. yıldönümü olması dolayısıyla sergi düzenlendi. Kadınların el emeklerinin yer aldığı sergide, kadınların emekleri Çanakkaleli vatandaşlarla buluştu. Türk Kadınlar Birliği Derneği’nin kuruluşunun 100. Yıldönümü olması nedeniyle düzenlenen sergiye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Sergiyi Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, İYİ Parti Kepez Belediye Başkan Adayı Didem Güner, Çanakkale Barosu Kadın Haklarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ezgi Deniz Ünsal ve vatandaşlar katıldı.
“GELENEKSEL SERGİMİZİ BU YIL ŞUBAT AYINDA YAPIYORUZ”
Türk Kadınlar Birliği Çanakkale Şube Başkanı Meral Ulucan; “Sergimizi her yıl yapıyoruz. Bu yılda 100. Yılımız olduğu ve kurucumuz Nezihe Muhittin’in de ölüm yıldönümü olduğu için yapıyoruz. Biz burada, ‘kadınımız ne yapıyor’u gösteriyoruz. Kurslarımızdan yetişen kadınlarımız, el emeklerini sergiliyorlar. Her yıl geleneksel olarak 8 Mart’ta yapıyorduk ancak bu yıl tarihi Şubat ayına çektik.
Çanakkale kadını akıllıdır, çalışkandır. Çanakkale kadını, imkanlar verildiğinde çok güzel şeyler yapar. Belediyemiz sağ olsun bize bu tür yerler veriyor ve biz de hünerlerimizi buralarda sergiliyoruz. Ancak kadınlara yönelik sergi salonları, eğitim salonları açılırsa daha güzel olur. Çanakkale Belediyesinin yeni binasında da sergilerimizi açabiliyoruz ama sadece kadınlara yönelik bir merkez olursa Çanakkale’de çok güzel olur” dedi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum