Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KADINLAR MEYDANLARDA

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 87. Yıl dönümünde, Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Düzenlenen törende Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve Türk Kadınlar Birliği Çanakkale Şubesi tarafından basın açıklaması yapıldı.

KADINLAR MEYDANLARDA
06 Aralık 2021 - 15:01
Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 87. Yıldönümünde, Cumhuriyet Meydanı’nda, saat 13.00’te tören düzenlendi. Düzenlenen törene siyasi parti temsilcileri ve STK’lar katıldı. Törende Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Ezgi Deniz Ünsal ve Türk Kadınlar Birliği Çanakkale Şube Başkanı Meral Ulucan tarafından basın açıklaması yapıldı.

Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Ezgi Deniz Ünsal tarafından yapılan açıklamada, “Atatürk devrimlerinin sonucunda kadınların seçme ve seçilme hakkını kazanmasında dünyanın öncü devletlerden biri olsak da günümüze kadar gelen süreçte, genel ve yerel yönetimlerde kadınların temsili oldukça sınırlı düzeyde kaldı. Bu güne kadar TBMM’ de en yüksek kadın temsil oranı %17,8 olarak gerçekleşti. Kadınların karar alma mekanizmalarındaki yetersiz temsilinin sebebinin toplumsal cinsiyet eşitsizliği olduğunu biliyor ve üzüntüyle karşılıyoruz!

Nüfusun yarısını oluşturan kadınların karar alma süreçlerine daha aktif katılımının sağlanması, siyasette eşit oranda temsil edilmesi ise;  her şeyden önce bir demokrasi meselesidir.
Çanakkale Barosu olarak kadınların siyasal hayatta da eşit şekilde katılımını sağlamak için mücadeleyi sürdüreceğimizi kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz” ifadeleri yer aldı.
Türk Kadınlar Birliği Çanakkale Şube Başkanı Meral Ulucan tarafından yapılan açıklamada ise “Amacımız; Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerini, Cumhuriyetin kadın haklarında sağladığı kazanımları korumak ve Türkiye’de yaşayan kadınları sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarda eşitliği sağlamaktır. Kadının önündeki engelleri kaldırma konusunda çalışmalar yapmaktır. Bugün kadın hakları günüdür. Hepimizin geçmişte verilen mücadeleye sahip çıkıp, geleceği kurmanın sorumluluğunu taşıdığımız gündür” cümleleri kullanıldı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum