Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE EN ÇOK VAKA ARTIŞI YAŞANAN 10 İL ARASINDA!

Doların kurundaki dalgalanmanın yanı sıra bir taraftan da koronavirüsteki dalgalanma devam ediyor. Vakalar hızla yükselirken, vefat sayılarında da henüz düşüş sağlanamadı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından illere göre açıklanan vaka sayılarına bakıldığında, en çok vaka artışı gösteren iller arasında Çanakkale’de yer aldı. Çanakkale’deki vaka artışının hız kazanması üzerine vatandaşlar “Covid de dolara endekslendi” yorumunda bulundular.

ÇANAKKALE EN ÇOK VAKA ARTIŞI YAŞANAN 10 İL ARASINDA!
06 Aralık 2021 - 14:54
Türkiye’nin öncelikli gündemi dolar kurundaki dalgalanma ve ekonomi olurken, koronavirüs gerçeği de bir taraftan etkisini sürdürüyor. Koronavirüs vaka sayılarında henüz kontrol sağlanamazken, vefat oranları da her geçen gün artarak, virüsün ölümcül boyutunu gözler önüne seriyor. Dolar kurundaki artış, Covid’e etki etmişçesine, Çanakkale’de de artış yaşandı. Çanakkale en çok vaka artışı yaşanan 10 il arasında yerini aldı.
Günlerdir özellikle Tabip Odası tarafından yapılan uyarılar haklılığını göstermiş oldu. Edinilen bilgiye göre Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesi sayısı 3’e çıkartılırken, vakalardaki artış tüm hızıyla devam ediyor.

Çanakkale Valiliği tarafından sık sık sosyal medyadan uyarılar yapılırken, özellikle maske-mesafe-hijyen kuralı geçerliliğini koruyor. Sağlıkçılar kapalı ortamlarda, iki maske takılması gerektiğini belirtirken, maskesiz ve mesafesiz ortamlar ise virüse davetiye çıkartıyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan bilgilendirmede, “20-26 Kasım arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz; Osmaniye, Adana, Mersin, Hatay, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Burdur, Bilecik ve Edirne” ifadeleri yer aldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum