Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"GİDERLER HER GEÇEN GÜN ARTIYOR"

Türkiye Kamu Sen Çanakkale İl Temsilciliği, dün PTT önünde, basın açıklamasında bulundu.

13 Kasım 2019 - 11:15

Türk Sağlık Sen Çanakkale Şubesi Başkan Yardımcısı Şerif Demir’in okumuş olduğu basın açıklamasında, 2020 bütçe tasarısında memurun yeri eleştirildi. Giderler her geçen gün artarken, memurun maaşına yapılan küçük dokunuşlar, memurların hayatlarını rahatlatmıyor denildi.

Yapılan açıklamada, “Hepimizin bildiği gibi bütçe, devletin gelirlerinin ve bu gelirlerin nerelere dağıtılacağın belgesidir. Biz bu bütçede, gelirlerin kamu çalışanlarsından kesilen vergilerle elde edileceğini ama gelirin paylaşımında memurun adının dahi olmadığını görüyoruz. Önümüzdeki sene için memur ve emekli maaşlarına yüzde 4+4 zam yapılması kararlaştırıldı. Bunun anlamı bütün bir yıl için iki taksitte toplam yüzde 8.2 yani ortalama memur maaşına 329 lira, en düşük memur maaşına 247 lira zam demek!

2002 yılından beri vatandaşlarımızdan toplanan vergiler 10,4 kat artarken memur maaşları ancak 7,5 kat arttı.

Son bir yıl için de gıda fiyatlarındaki resmi ortalama enflasyon yüzde 25,25 oldu. Doğalgaza yüzde 28, elektriğe, kılık kıyafete yüzde 18, okul masraflarına yüzde 13, kiraya yüzde 12, gazeteye yüzde 28, dergiye yüzde 50, ekmeğe bile yüzde 15 zam geldi.

Kamu çalışanlarından yana olmayan politikaların bir uzantısı olan 2020 yılı bütçesi, bu haliyle memurun bütçesi olmaktan çıkmış, sinekten yağ çıkarma bütçesi olmuştur” ifadeleri yer aldı.

Türkiye Kamu Sen tarafından hazırlanan mektuplar, Cumhurbaşkanına, Cumhurbaşkanı Yardımcısına, siyasi partilerin grup başkanvekillerine ulaştırılmak üzere postalandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum