Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

''GELECEĞİN İNSAN KAYNAĞI BUGÜNDEN KAZANILIYOR''

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü öncülüğünde kurulan İK 17 Platformu ve İş Kulübü Topluluğu, 12 Aralık’ta Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezinde İnsan Kaynakları Uzmanları ile üniversite öğrencilerini aynı masa etrafında bir araya getirdi.

''GELECEĞİN İNSAN KAYNAĞI BUGÜNDEN KAZANILIYOR''
14 Aralık 2019 - 10:53

Etkinliğe Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ayça Çakmak, İş Kulübü Lideri Salih Ersoy, Anadolu Etap İnsan Kaynakları Uzmanı Ebru Şen, Dardanel Önentaş Gıda İK Meslek Elemanı Didem Cesur, Doğtaş İK Uzmanı Tuba Kızıl, Gestaş Deniz Ulaşım İK Müdürü Ali Burak Ulus ve İnsan Kaynakları ve Organizasyon Geliştirme Şefi Senem Karadeniz, Kale Gıda İK Uzmanı Meryem Demirkol,Migros İK Uzmanı Pınar Atasoy ve İK Yöneticisi Gürkan Süzen,Rasyonel Danışmanlık İK Uzmanı Eylem Mengi katıldı.

Her bir İK Uzmanı, 8-10 öğrenci ile ayrı sınıflarda görüşerek hem iş dünyası hakkında bilgi verdi hem de iş başvurularında dikkat edilmesi gerekenler, CV hazırlama, mülakat teknikleri gibi başlıklarda bilgi alışverişinde bulundular. Öğrencilerin çokça soru sorduğu görüşmelerde İK Uzmanları mülakat uygulamaları da yaparak ortaya çıkabilecek sorunlara karşı öğrencilerde farkındalık yarattı.

Etkinlik gününden önce öğrenciler ilgi alanlarına göre form doldurup başvurularını yaptılar, onlar sordular, sektörün önde gelen firmalarının deneyimli uzmanları cevapladılar.  Çanakkale İŞKUR Şube Müdürü Ayça Çakmak etkinliğe dair ‘‘İŞKUR’un tüm çalışmaları ve İş Kulübü Faaliyetleri ile geleceğin insan kaynağını bugünden kazanıyoruz. İnsan Kaynakları Masası etkinliğimizle mesafeleri kısaltıyor, uzmanlarımızın desteği ile öğrencilerimizin hayatlarına ve gelişimlerine birebir dokunma fırsatı yakalıyoruz. Öğrencilerimizin rotalarını buradan edindikleri bilgiler ve kurdukları iletişim ağıyla somut bir alana taşıyacaklarına inanıyoruz. Gerek İş Kulübü Topluluğumuz, gerek de İK Platformumuzun yıl boyunca öğrencilere temas edeceği etkinlikler devam edecek. Tüm öğrencilerimizi yapacağımız organizasyonlara, eğitimlere ve İş Kulübü Topluluğumuza katılmaya bekliyoruz.’’ açıklamasında bulundu.

Kale Gıda’nın İK Masasındaki görüşmesine katılan Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Songül Kaş ‘‘İnsan kaynakları hakkında çok güzel bilgi aldım. Bölümümden farklı olarak başka bir alanı tercih edersem buna dair yapacaklarım hakkında işleyişin nasıl olduğundan, özgeçmişimi nasıl ulaştıracağıma kadar faydalı bilgiler edindim.’’ görüşlerini paylaşırken İşletme Bölümü 4. sınıf öğrencisi Sefa Merve Çördük ise ‘Çok verimli geçti benim adıma. Hem biz öğrenciler hem de uzmanlar hazırlanarak gelmişlerdi. Hevesli ve heyecanlıydık. Bu etkinlik umarım her sene devam eder. Tüm öğrenciler yararlanır.’’ dedi.

Aynı gün buluşma saatinden önce İK 17 Platformunun temsilci firmaları ve İş Kulübü Topluluğu’nun stantları ÖSEM’de açıldı. Firma yetkilileri öğrencilere staj ve iş imkânlarını tanıtırken, İŞ Kulübü Topluluğu öğrencileri İŞKUR’la birlikte yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunarak öğrencilerin bilgilerini kayıt altına aldılar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum