Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

105 YIL ÖNCE BUGÜN ŞEHİT OLDULAR

Çanakkale Savaşı’nda sabit batarya gemisi olarak kullanılan ve 13 Aralık 1914 tarihinde İngiliz B-11 denizaltısı tarafından batırılan Mesudiye zırhlısında şehit olan 10 subay ve 25 asker anıldı.

13 Aralık 2019 - 15:29

Bundan tam 105 yıl önce Çanakkale Boğazı’nın Sarısığlar koyunda  sabit bir şekilde boğazın güvenliğini sağlamakla görevli bulunan Mesudiye Zırhlısı İngiliz B-11 denizaltısı tarafından torpillenerek batırıldı. Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği, Gelibolu Tarihi Milli Parkı’nda görev yapan alan kılavuzları ve profesyonel turist rehberleri her yıl 13 Aralık 1914 yılında batırılan Mesudiye Zırhlısında şehit olan 10 deniz subayı ve 25 bahriyeli askeri Sarısığlar Koyu kıyısında buluna anıt önünde düzenledikleri törenle anıyor. Bu yıl düzenlenen törene, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Muharib gaziler derneği başkanı ev üyeleri, Kepez M. A. Ersoy Ortaokulu öğrencileri de katıldı.

Mesudiye Zırhlısı Anıtı önünde düzenlenen törende,  Sarısığlar Koyu’na Mesudiye Zırhlısı şehitleri için, zırhlının denizde battığı noktaya sahil güvenlik ekipleri tarafından saat 11:58 de  denize çelenk bırakıldıktan sonra, saygı duruşunda bulunularak istiklal marşı okundu.

Mesudiye zırhlısı anıtı önündeki anam programının ardından, Kepez’de bulunan Merkez Camii’nde, şehitler için mevlit okutularak ikramda bulunuldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum