Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

EN BÜYÜK ENGEL İNSANLIĞIMIZI KAYBETMEKTİR

Bize Engel Olmayın sloganıyla ÇOMÜ Çanakkale Şehitleri Yerleşkesi İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden ve Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Genel Sekreter Sami Yılmaz ile akademisyenler ve öğrenciler katıldılar.

13 Mayıs 2019 - 10:52

Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Sedat Murat her bireyin potansiyel engelli olduğuna dikkat çekerek “Nüfusumuzun yaklaşık %10-12’si engelli. Gelişmiş ülkelerde bu oran belki daha az olabilir. İnsanların sağlığın ve zamanın kıymetini bilmesi çok önemlidir’’ dedi.

Rektör Murat’ın konuşmasının ardından Türkiye’nin ilk görme özürlü milletvekili ve Beyazay Derneği Kurucu ve Onursal Başkanı Lokman Ayva, Aşmak İsteyenler İçin başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Lokman Ayva’nın söyleşisinin ardından Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Metin ve Engelli Stratejileri Araştırma Derneği Başkanı Hamit Alemdaroğlu’nun Farklı Bakış konulu söyleşisine geçildi.

Programın son bölümünde Yönetmen Erdem Öksüz’ün hazırladığı Yön Engelsiz Sanat Derneği ve Yön Tiyatro Topluluğu’nca dezavantajlı gençlerce Dava Kudüs oyunu sergilendi.

Program hediye takdimiyle sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum