Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"DİLEĞİMİZ BU ADLİ YILIN, DAHA ADİL BİR YIL OLMASI"

Çanakkale Barosu, 2021-2022 yeni Adli yılını Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği tören ile açtı. Törende Baro Başkanı Soner Aydın bir konuşma yaparak; “Arzumuz; yargımız için, milletimiz ve ülkemiz için olumlu gelişmeler sağlanmasıdır. Dileğimiz bu adli yılın, daha adil bir yıl olması, muradımız adaletin yerini bulması, beklentimiz adaletin hızla tesisidir” dedi.

"DİLEĞİMİZ BU ADLİ YILIN, DAHA ADİL BİR YIL OLMASI"
02 Eylül 2021 - 11:18
Belediye Başkanvekili Süleyman Canpolat, Çanakkale Barosu Başkanı Soner Aydın, Baro Yönetim Kurulu Üyeleri, önceki dönem Baro Başkanları ve birçok avukatın katılımıyla gerçekleşen tören Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
“YARGIYA GÜVEN HİÇ OLMADIĞI KADAR AZALMIŞTIR”
Baro Başkanı Soner Aydın törende bir konuşma yaparak; “Ülkemizde 1943 yılından bu yana kutlanan adli yıl açılışlarında, özellikle son dönemde yargısal sorunların bir türlü çözülemediğini, hatta giderek arttığını ifade etmek zorunda kaldığımız bir gerçektir. Bu bakımdan yetkili ve sorumluların bir an evvel işin ciddiyetini idrak edip el atmaları kaçınılmaz hale gelmiştir. Çünkü artık yargı tıkanma noktasındadır, nefes alamaz hale gelmiştir. Toplum, hukuktan ümidini kesmek üzeredir, yargıya güven hiç olmadığı kadar azalmıştır.
“İNSANLARIMIZ CİNNET GEÇİRME AŞAMASINA GELMİŞTİR”
İnsanlarımız cinnet geçirme aşamasına gelmiştir, ümitsizlik, mutsuzluk yaygın haldedir. Avukatlar da ekonomik, psikolojik ve toplumsal sıkıntıları aynen yaşamaktadır. İşsiz avukatlar, geçim sıkıntısı çekenler, ağır psiko-sosyal yükleri kaldıramayan avukatlar, intihara sürüklenmektedir.
Bu boğulmuşluktan, mengenelerden, çaresizlikten kurtulmanın en önemli ve öncelikli yollarından biri de, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün akılcı, aydınlık, çağdaş anlayış ve ışığıyla birlik ve beraberliğimizi yeniden tesis ederek, daha çok çalışmak, adalete, hukuka inanmak ve güvenmektir.

Bu yollardan bir diğeri de, siyasi iktidarların hiçbir biçimde müdahale edemeyeceği, hâkimlerin ve savcıların salt vicdanlarıyla karar verebileceği, avukatların özgürce savunma yapabileceği yargılama düzenini yeniden inşa etmektir.
Çanakkale Barosu, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da özgür savunmanın ve bağımsız yargının, demokrasinin, hukuk devletinin, temel hak ve özgürlüklerin koruyucusu ve takipçisi olacaktır. Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlı olmayı sürdürecektir.
“HUKUKLA AYDINLANMIŞ YENİ BİR ADLİ YIL DİLEKLERİMLE…”
Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Barosu ve yönetim kurulu adına, bugüne kadar Adalete hizmet etmiş, katkılar sunmuş, başta değerli meslektaşlarım Avukatlar olmak üzere, Hâkimlerimize, Savcılarımıza ve tüm adliye personelimize şükranlarımı, sevgilerimi iletiyorum. Hukukla aydınlanmış yeni bir adli yıl dileklerimle, hepinize saygılar sunuyorum.” İfadelerini kullandı.
Tören, Başkan Aydın’ın konuşmasından sonra son buldu.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum