Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DEPREM SİMÜLASYON TIRI ÇANAKKALE'DE

Deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere anlatmak ve afet bilincini geliştirmek üzere Türkiye’yi dolaşan AFAD Deprem Simülasyon Tırı, Çanakkale İskele Meydanı'nda vatandaşları deprem konusunda bilinçlendiriyor.

21 Ekim 2019 - 13:16

Çanakkale İskele Meydanı'na kurulan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Deprem Simülasyon Tırı'nda, öğrenciler ve vatandaşlar için Türkiye'de meydana gelen büyük depremler canlandırılıyor.

Tırda, afet bilicinin geliştirilmesi için her yaştan katılımcıya deprem öncesi, deprem sırası ve sonrasında neler yapılması gerektiği, doğru davranış şekillerinin neler olduğu, uzmanlar tarafından uygulamalı olarak anlatılıp uygulamalı eğitim çalışması yapılıyor.

AFAD Deprem Simülasyon Tırı ile ilgili açıklamalarda bulunan AFAD Çanakkale İl Müdürü Levent Yılmaz, AFAD Başkanlığı tarafından 81 ilde deprem davranış hareketlerini daha iyi ve uygulamalı görebilmek için hayata geçirilen simülasyon tırının 21-25 Ekim tarihleri arasında Çanakkale'de olacağını söyledi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum