Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇTSO, TOBB MEYBEM İŞBİRLİĞİNDE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB MEYBEM işbirliğinde Servis Şoförü Seviye 3 Mesleki Yeterlilik Sınavlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

ÇTSO, TOBB MEYBEM İŞBİRLİĞİNDE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLEDİ
19 Şubat 2020 - 11:55

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda TOBB MEYBEM A.Ş. Genel Müdürü Saygın Baban, MEYBEM Kalite Yönetim Temsilcisi Özgen Öztekin, Genel Sekreter Sema Sandal,ÇTSO 14 no’lu Meslek Komite Başkanı Sezer Güner, Çanakkale Esnaf ve Şoförler Odası temsilcileri ile çok sayıda servis şoförü katıldı.

“3 EYLÜL 2020 TARİHİNE KADAR TÜM OKUL SERVİS ŞOFÖRLERİ MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ALMALI”

Bilgilendirme toplantısı hakkında bilgi veren Genel Sekreter Sema Sandal; “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü belgelendirmeye devam ediyor. Bugüne kadar 969 bini aşkın belge MYK tarafından sınavlarda başarılı olan adaylara verildi. Mesleki Yeterlilik Belgesi olan işgücünün %90’ı hâlihazırda istihdam edildi. Tehlikeli ve çok tehlikeli olarak nitelendirilen 143 meslekte zorunluluk başladı. 857 meslek alanı için Ulusal Meslek Standardı hazırlanarak yürürlüğe konuldu. Odamız bölgemizin Mesleki Yeterlilik Sınav organizasyon merkezi haline geldi. Ağırlıklı olarak TOBB MEYBEM işbirliğinde yürüttüğümüz Mesleki Yeterlilik sınavlarını Odamız organizasyonunda Çanakkale’de yapılması için talep topluyor ve sınavları organize ediyoruz. Böylelikle adaylar il dışına gitmeden Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarına girebiliyor. Mevcut mevzuata göre 3 Eylül 2020 tarihine kadar tüm okul servis şoförleri Mesleki Yeterlilik Belgesi almak zorunda. Okul Servis Şoförleri Okul Servis Şoförlerine yönelik olarak hazırlanan Mesleki Yeterlilik Belgesi için TOBB MEYBEM A.Ş. Genel Müdürü Saygın Baban’a bilgilendirme sunumları için teşekkür ediyorum.” dedi.

TOBB MEYBEM Genel Müdürü Saygın Baban, tarafından gerçekleştirilen sunumda Okul Servis Şoförleri Mesleki Yeterlilik Belgesi almaları için sağlanması gereken asgari şartlar ile yaş ve belge kriterleri hakkında katılımcılara detaylı bilgi verildi.

Katılım sağlayan servis şoförleri, belgelendirme ücretlerinin yüksekliği ve belge yenileme sürecinde talep edilen 18 aylık sigortalılık belgesi için önerilerini dile getirdiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum