Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇTSO BOZCAADA'DA FAALİYET GÖSTEREN KURUM TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri ve Meslek Komite temsilcilerinden oluşan heyet, Bozcaada’da Belediyesini ve Bozcaada Kaymakamlığını ziyaret ederek, 2019 sezonu öncesinde Ada’da turizm sektöründe yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişi yaptı.

ÇTSO BOZCAADA'DA FAALİYET GÖSTEREN KURUM TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
04 Nisan 2019 - 16:35

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu başkanlığında gerçekleştirilen ziyaretlerde ve toplantıda Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu, Yönetim Kurulu Sayman Üye Özgür Ekşi, Yönetim Kurulu Üyeleri Deniz Tennioğlu ve Semiz Toprak, Meclis Üyesi 16 no’lu Meslek Komite Başkanı Armağan Aydeğer,  Meclis ve Komite Üyesi Ayşin Çeşmeli, Komite Üyesi Fazlı Yıldırım, 17 no’lu Meslek Komite Başkanı Nazmiye Gök, Meclis ve Komite Üyesi Semih Dabakoğlu, Komite Üyesi Esra Talay, Genel Sekreter Sema Sandal, Yönetici Asistanı Selen Kılıç, Proje Uzmanı Gökhan Doğru hazır bulundu.

“ÇANAKKALE ULUSLARARASI BİR MARKA, BOZCAADA İSE BU MARKANIN PARLAYAN YILDIZI”

ÇTSO Heyeti ilk olarak Bozcaada Belediye Başkanlığını ziyaret ederek, Belediye Başkanı Sayın Hakan Canyılmaz ile bir araya geldi. Görüşmede yeniden seçilen Başkan Canyılmaz tebrik edilerek, önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişi yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Semizoğlu; “Bozcaada’yı mevcut marka değeri ile büyütmeliyiz, Bozcaada’dan şu ya da bu sebeple mutsuz ayrılan her misafir bize bölgesel olarak zarar veriyor. Bunun sebeplerini araştırarak, hep birlikte ortak akıl ile önüne geçmemiz gerekiyor. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin ticari faaliyetlerini geliştirici her türlü fikre ve projeye kapılarımız sonuna kadar açık. Azami fiyat tarifelerinin belli bir nizam ve kriter içerisinde hazırlanması çok önemli. Bunun için Azami Fiyat tarifemize gramaj veya ürün miktarı gibi ayırt edici kriterler koyduk. Bu benim spesialim diyerek; gramaj ve ürün içeriği tam olarak belirlenmeyen ancak fahiş fiyatlara satılan ürünlerle lütfen Bozcaada markamızı öldürmeyelim. Benzer şeyi yaklaşık 20 yıl önce Assos bunu yaşadı ve daha yeni yeni toparlanıyorlar. Kalitenin elbette bir bedeli ve bir farkı olacak ancak bunu belli kriterler ve standartlar içerisinde gerçekleştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Bunları sizler ve burada faaliyet gösteren esnafımızla beraber ortak akıl üreterek çözeceğimize inanıyorum.”  dedi.

“BOZCAADA ESNAFIMIZIN FİYAT TARİFELERİNDE DENGE KURMAK İÇİN KATEGORİLER HAZIRLIYORUZ.”

Belediye Başkanı Hakan Canyılmaz; “Bozcaada’nın orta ve uzun vadeli geleceği için master plan taslağını hazırladık. Konaklama tesisleri için belirlediğimiz kriterleri aşağı yukarı baz olarak halkımız ile tartışılacak noktaya getirdik. Aynı çalışmayı yeme içme tesisleri içinde yapmak istiyoruz ve sizden fiyat tarifesi alınmadan önce bizden gelip bir yazı almalarını isteyeceğiz. Belediye olarak fiyat baremini o kategori doğrultusunda belirleyeceğiz. Bozcaada Belediyesinden üyenizin kategorinizi belirleyen bir yazı aldığınızda sizlerin de Azami Fiyat tarifesi verme konusunda eliniz rahatlayacaktır. Bu sezon yetişmeyebilir, önümüzde sene bunun tüm altyapı çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz. Önümüzdeki Ekim 2019-Mart 2020 dönemini Bozcaada’da faaliyet gösteren tüm konaklama ve yeme, içme tesisleriyle bunun çalışmasını yaparak geçireceğiz.” dedi.

Başkan Semizoğlu; “Sayın Belediye Başkanım bize üyelerimizden gelen en büyük sorunlardan bir tanesi de personel sorunu, Üniversitemizle bir işbirliği yapılarak burada ki turizm fakültesini yeniden canlandırılmanın iyi bir alternatif olacağını düşünüyorum. Burada tabi en büyük ihtiyaç öğrencilerin konaklayabileceği ve minimalist ölçülerde sosyal tesisleri olan bir yurt yapılması. Burada yerel tüm aktörler ile bir araya gelerek bu sorunu aşabileceğimiz kanaatindeyim.

“HER ŞEYİN ÇOK OLMASI HER ŞEYİN FAZLA OLMASI BOZCAADA ÖLÇEĞİNDE GEÇERLİ BİR DURUM DEĞİL. 45 DAKİKADA BİR SEFERİ ADA ARTIK KALDIRAMIYOR.”

Bozcaada Belediye Başkanı Canyılmaz; “Bozcaada için en önemli sorunlardan birisi de taşıma kapasitesi, yani biz Belediye Meclis kararı ile hazırlanan 2017-2026 Turizm Master Planına istinaden belki 2 sene konaklama tesisi ruhsatı vermeyeceğiz bu değişen şartlar doğrultusunda Belediye Meclisinde yine gündeme getirilerek değerlendirilecek. Burada ihtiyaç olan yatak kapasitesine göre yer ve tesis tespiti yaparak planlı bir şekilde hareket etmek zorundayız. Günübirlik yapılan ziyaretlerin çok büyük baskısını hissediyoruz Bozcaada’da. GESTAŞ’ın sefer saatlerine bile Belediye olarak dahil olmamız lazım. Çünkü her şeyin çok olması her şeyin fazla olması Bozcaada ölçeğinde geçerli bir durum değil. 45 dakikada bir seferi Ada artık kaldıramıyor.”  İfadelerine yer verdi.

“BOZCAADA’DA YAŞAYAN YEREL HALK VE ESNAFIMIZ İÇİN HAFTA İÇİ BOZCAADA-ÇANAKKALE ARASI DENİZ TAKSİ VEYA BENZERİ BİR UYGULAMA OLMALI”

Başkan Semizoğlu; “Ada’da günübirlik seferleri bir grup istiyor bir grup istemiyor. Bu sorunun ilk muhatabı siz olmalısınız, şimdi günübirlik için çalışan Deniz otobüsü kaldırıldı. Ada’ya gelen kişi keyif için tatil yapmak için geliyor. Ada’nın bir marka değeri varsa ulaşım fiyatlarının da buna yansıması lazım. Bozcaada da yaşan halk ve esnaf için de mutlaka indirim uygulanmalı. Özellikle bireysel yani araçsız geçişlerde bunun oranı daha fazla olabilir. Üyelerimizden gelen bir diğer önemli talep de Bozcaada’da faaliyet gösteren ve yaşayan kişilerin Çanakkale’deki işlerini halledebilmeleri için Bozcaada’dan Çanakkale’ye hafta içi sabah gidecek akşam ’da Bozcaada’ya dönecek şekilde. Deniz taksi veya baş bir alternatif üzerinde yeniden bir fizibilite yapılabilir.” dedi. ÇTSO Heyeti Bozcaada Kaymakamı Sayın İbrahim Gültekin’i makamında ziyaret etti. Heyet Kaymakamlık ziyaretinde, Kaymakam Gültekin’e yeni görevinde başarılar dileyerek, ayağının tozuyla Bozcaada’nın tanıtımı için fuar çalışmalarına verdiği destekler için teşekkür etti. Başkan Semizoğlu görüşmede, Bozcaada’nın iyi bir marka olduğunu, marka-fiyat-tesis-kalite-hizmet denkleminin iyi kurulduğu takdirde bu pastanın lezzetinin artarak büyüyebileceğini söyledi. Başkan Semizoğlu, bölgenin turizm sektöründe personel ihtiyacının karşılanması amacıyla Çanakkale Onsekizmart ile görüşülerek Ada’da önceden faaliyet gösteren fakültenin rehberlik bölümü yerine turizm otelcilik ve gastronomi ile ilgili olabileceğini söyledi. Bozcaada Kaymakamı Sayın Gültekin, öğrencilerin konaklama sorununun da bununla beraber çözülmesi ile Bozcaada’da fakültenin yeniden açılmasının her alanda fayda sağlayacağını ve bu çalışmaya Kaymakamlık olarak her türlü desteği vermeye ve işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirerek, ÇTSO Heyetine gerçekleştirilen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek teşekkür etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum