Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİNE KATILDI

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde, Ankara Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde ATO Congressium’da düzenlenen “II Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi ”ne katılarak Bölgemizin Coğrafi İşareti ve potansiyeli olan ürünlerini tanıttı.

ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİNE KATILDI
23 Eylül 2019 - 13:46 - Güncelleme: 23 Eylül 2019 - 13:49

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası, Çanakkale Bayramiç Ziraat Odası ve Ezine Ziraat Odası temsilcileri tarafından bölgemizin Coğrafi İşarete sahip ürünleri olan; Bayramiç Beyazı, Bayramiç Elması, Ezine Peyniri, Ezine İnek Peyniri, Lapseki Şeftalisi ve Çanakkale El Halısı fuar standımızda ulusal ve uluslararası ziyaretçilere tanıtıldı.

“BÖLGEMİZİN COĞRAFİ ÜRÜN SAYISINI ARTTIRACAK ÇALIŞMALAR YAPMALI, KATMA DEĞER ÜRETEBİLECEK YEREL ÜRÜNLERE YÖNELMELİYİZ"

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu Ankara Ticaret ve Sanayi Odası Congressium’da düzenlenen II. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi hakkında yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank'ın katıldığı bir törenle başlayan II. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, “Anadolu’dan Dünyaya’’ teması ile 19-20-21 Eylül 2019 tarihlerinde Ankara Ticaret Odası Congresium International Convention & Exhibiton Center’da gerçekleştirildi. Ülkemiz yöresel ürünler coğrafi işaretler bakımından oldukça zenginlik arz etmektedir. Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde 446'sı coğrafi işaret tescili almış, 2 bin 500'ü aşan sayıda başvuru bulunuyor. Coğrafi İşaretli Ürün sayısının artması yerel ekonomimizin kalkınmasında birinci derece rol oynamaktadır. Bölgesel ürünlerimizin uluslararası marka haline getirmemiz için birinci adım Coğrafi İşaret almaktan geçiyor. Bu sebeple bölgemizin coğrafi ürün sayısını arttıracak çalışmalar, bölgesel ekonomimizin kalkınmasında çok önemli bir role sahiptir. II. Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesini, ülkemizde Marka ve Coğrafi işaret bilincin arttırılmasını ve yaygınlaştırılması için sağladığı katkıdan dolayı fevkalade önemli buluyorum. Zirvede standımızı ziyaret ederek bizleri onurlandıran Sayın Emine Erdoğan ve Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Bülent Turan’a teşekkür ediyoruz. Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesinin organizasyonuna destek veren TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ankara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran olmak üzere emeği geçen tüm kurum ve kuruluş temsilcilerine, ülkemizdeki Coğrafi İşaretli Ürün bilincinin artması için harcadıkları emek için de ayrıca teşekkür ediyorum.” diyerek, Çanakkale’de markalaşma ve coğrafi işaret konusunda yapılacak her türlü çalışmaya destek vereceklerini ifade etti

YORUMLAR

  • 0 Yorum