Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"Bigalı Muhtarlar Gazi Mecliste"

Biga merkez ve köylerinden 70 kadar muhtar TBMM’de Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun konuğu oldu.

"Bigalı Muhtarlar Gazi Mecliste"
04 Aralık 2018 - 17:27

Önce meclisi gezen muhtarlar yenilen öğle yemeğinin ardından Turan ve İskenderoğlu ile bir toplantı gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda bölge halkının sorunları ve talepleri masaya yatırıldı.

Toplantıda söz alan Bülent Turan Çanakkale’nin önemini vurgularken: “Her ilin vekili olmak şereftir, fakat Çanakkale milletvekili olmak ayrı bir onurdur” sözlerini dile getirdi. Çanakkale’deki yatırımlardan bahsettiği bölümde Turan şöyle devam etti: “İnşa edilen 1915 Çanakkale köprüsü çok kıymetli bir iş. Deniz taşımacılığı riskli iş. Karı, boranı, fırtınası var. Şirketler sigortaya yanaşmıyor. İnşallah köprünün tamamlanmasıyla bölgenin tarım ürünleri transit biçimde, saati, zamanı belli olarak iç ve dış pazara arz edilecek. Yani tahmin edilenin ötesinde bir getirisi olacak bu köprünün.” Çanakkale’yi tarih tarım, turizmin birleştiği yegane coğrafyalardan birisi olarak niteleyen Turan muhtarlara: Troya Müzesini ve Bayramiç’teki Mehmet Akif Ersoy Evini her Çanakkaleli gezip görmeli, muhtarlarımız herkesten önce buralara gitmeli” dedi. Toplantıda muhtarlar tarafından gündeme getirilen köylere verilen taş meselesi konusunda Turan: bu yıl Biga’daki köylerimize toplamda 128 bin metrekare taş vermişiz. Bölge adına bir rekor bu” dedi.

Toplantı sonrası muhtarlar Tacettin Dergahı ve Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni ziyaret için TBMM’den ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum