Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BELARUS İSTANBUL BAŞKONSOLOSU ÇTSO YÖNETİM KURULUNU ZİYARET ETTİ

Belarus İstanbul Başkonsolosu Sayın Aleksi Shved, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulunu ziyaret ederek, karşılıklı işbirlikleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

BELARUS İSTANBUL BAŞKONSOLOSU ÇTSO YÖNETİM KURULUNU ZİYARET ETTİ
18 Ekim 2019 - 15:09

ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen görüşmede, Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu, Genel Sekreter Sema Sandal, GMKA Çanakkale Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Recai Başaran ve ÇTSO Dış Ticaret Koordinatörü Bülent Bogadır hazır bulundu.

“ÇANAKKALE İLE BELARUS ARASINDA BİRİNCİ VE İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI GAZİSİ ŞEHİRLERLE KARDEŞ ŞEHİR AĞLARI KURULABİLİR.”

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada; “Belarus ile önemli bir tarihsel ve kültürel geçmişe sahibiz. Ticari ve kültürel bağlarımızı arttırmak üzere, Kardeş Şehir ağları kurabiliriz. Belarus’daTroya Ören yerini ve Troya Müzesi’ni tanıtarak ilimize gelen turist sayısının artmasına katkı sağlayabiliriz. Belarus’un kimyasal ve ağır iş makinaları konusunda Dünyaca bilinen üreticilere sahip olması, tarım makinaları sektöründe Dünya çapında markalara sahip olmasının bölgemiz için bir know-how ‘a dönüşmesi için gerekli işbirliklerini organize edeceğiz.” diyerek Belarus İstanbul Başkonsolosu Sayın Aleksi Shved’ e gerçekleştirdikleri ziyaret ve işbirliği önerilerine gösterdikleri önemden dolayı teşekkür etti.

Belarus İstanbul Başkonsolosu Sayın Aleksi Shved’de Çanakkale’nin kendisi için de her zaman ayrı bir yeri olduğunu Türkiye ile Belarus arasındaki ticaret hacmini 1 Milyar $’dan 1,5 Milyar $ ‘a çıkarmayı hedefliyoruz. Çanakkale tarım makinaları ve doğal gübre pazarı için fırsatlar sunuyor. Tarım ürünleri başta olmak üzere turizm ve diğer birçok konuda sizlerle işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacağız. Yakın bir zamanda yeni atanan Ankara Belarus Büyükelçimiz ’de Çanakkale’yi ziyaret etmeyi planlıyor.” diyerek ÇTSO Yönetim Kurulu’nun kendilerine gösterdiği misafirperverlik için teşekkür etti.

Çanakkale’nin yerel ürünlerinin Başkan Semzioğlu tarafından Belarus İstanbul Başkonsolosu Sayın Aleksi Shved takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile ziyaret tamamlandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum